Akár hiszitek akár nem, de a legtöbb orosz városban nem kell fizetni a parkolásért, még a belvárosban sem. Így volt ez Moszkvában is egészen 2013-ig, amikor kijelölték a fizetős övezeteket, azonban parkolóőrök helyett az utcákon elhelyezett kamerák segítségével ellenőrzik, hogy melyik autónak van érvényes “parkolójegye”.
Az autósok természetesen felháborodtak, hiszen eddig teljesen ingyen használhatták a város bármelyik megállóhelyét, ezért aprócska trükkhöz folyamodtak. Mivel a kamerákon keresztül is csak rendszám alapján tudják ellenőrizni, hogy meddig van kifizetve a díj, így az emberek elkezdték kitakarni az azonosítók egyes részeit. 
Így verik át a parkolótársaságot 3
Így verik át a parkolótársaságot 4
Egy idő után azonban az illetékes szerveknek is feltűnt a dolog, és kénytelenek voltak igénybe venni a “hagyományos” parkolóőrök szolgálatát, akiket kimondottan ahhoz a járműhöz vezényletek ki, amelyiknél letakart rendszámtáblát vettek észre. Az akciónak hála szép lassan leszoktak az autósok erről a trükkről, de állítólag a mai napig akad néhány pofátlan szabálykerülő. 
A legtöbb helyen, átszámítva durván 330 forintot kell kicsengetni óránként a parkolásért az orosz fővárosban. 
Így verik át a parkolótársaságot 5
Így verik át a parkolótársaságot 6
Így verik át a parkolótársaságot 7

Így verik át a parkolótársaságot 8