A Ferrari F40 még Enzo Ferrari felügyelete alatt született, és utolsó mohikánkét zárta a nyolcvanas évek elektronikamentes Kánaánját. A mérnökök belefeszítették mindazt, amit akkor a Ferrari tudott a száguldó cirkusz szintjén, és abban bizony nem volt sok számítógépes vezérlés. Ellenben annál több, akkor űrtechnikának számító karbonszálas műanyag, amit az F40 is megkapott. 
Ferrarinak ontották vérét 1
A karosszéria alatt egy 2,9 literes, ikerturbón keresztül lélegeztetett, 478 lóerős V8-as próbálja meg elvenni az életet, hiszen még az igazán képzettek is csak teljes koncentrációval tudják uralni az autót versenypályán, ahová igazából való. Ereje és vérmérséklete miatt nagyon óvatosan kell bánni a gázpedállal közúton. 
Néhány nappal ezelőtt Ontario államban (Kanada) ontották ki egy F40-es vérét, amelyből mindössze 1315 példányt gyártottak 1987 és 1992 között.
Ferrarinak ontották vérét 2
A szemtanúk elmondása szerint a Ferrari vezetője balra akart kanyarodni a kereszteződésnél, de nem vette észre a szemből közeledő Dodge Dartot. A végeredmény a képeken látható. 
Ferrarinak ontották vérét 3
Vannak, akik szintén szeretnek játszani a tűzzel, és elég biztosak magukban ehhez a mutatványhoz

Ferrarinak ontották vérét 4