Az Euro NCAP töréstesztek arra nem térnek ki, mi történik akkor, mikor egy 623 ezer kilogrammos dömper áthajt az autón, de a következő videót elnézve sok értelme nem is lenne, hiszen nem sok minden maradna a bábukból, az tuti. 

A Toyota Land Criuser meglehetősen masszív terepjáró, személyautóval nem szívesen ütköznék vele, de a Caterpillar bányagép úgy megy át rajta, mintha csak egy fekvőrendőr lenne. 
De van itt még mit a tejbe aprítani, nem egyedi eset az előző felvétel. A Caterpillar D11T buldózer is könnyedén belemar a platósba.

A Caterpillar markoló sem gyerekjáték, pár mozdulattal szétzúzza a Volvót Ennek az autónak sikerül elmenekülnie, de a zabszem tuti nem férne be! Az első videón látható Caterpillar 797B típust 2000-ben állították üzembe, és 360 tonna hasznos terhet tud szállítani. Motorja 3400 lóerős, V24-es dízel. A jármű magassága 7 méter, felemelt platóval eléri a 15 métert, hossza 14,5 méter. Nyolc fedélzeti számítógép figyeli az olajnyomást, az erőátviteli szerkezetek működését, a motor teljesítményét és a gumik hőmérsékletét. A 797B ára 3,4 millió dollár környékén mozog (756 millió forint). 
Hogyan tüntessünk el autókat 1
A közel 4 méter átmérőjű abroncsok darabonként 30 000 dollárba (6,6 millió forintba) kerülnek. Teljes terheléssel, sima, egyenletes talajon maximálisan 64 km/óra sebességgel tud közlekedni. Mindegyik kerék mögött 106 centiméteres féktárcsák vannak, az elsők mögött egyenként 10, a hátsók mögött pedig 15 darab. Elektronika figyeli az egész fékrendszer hőmérsékletét, és szükség esetén hűtött olajat nyom (percenként 5270 litert) a féktárcsákhoz. 
Ez a jármű hatalmas mennyiségű üzemanyagot képes benyelni, óránként átlagosan 295,3 litert gázolajat fogyaszt. Ilyen hatalmas költségekkel is napi 24 órát, és évi 365 napot dolgozik a Cat 797B, csak a rendszeres karbantartás idején áll le.
Így készültek kedvenc autóink: tekints be a keleti blokk autógyártásának kulisszái mögé! Kattints a képre!

Lada Samara Vízre szállt autójával a részeg ladás Így készültek kedvenc autóink