Csupán egyetlen darab készült ebből a fekete Maserati MC12-ből, és most új gazdát keres az Egyesült Államokban, egy kaliforniai Ferrari kereskedésben. 
Egyetlen darab készült, és most eladó! 3
A Ferrrai Enzo árnyékából nem tudott kilépni az autó, hiába kapta meg az olasz paripa teljes műszaki hátterét, az alváztól a 6,0 literes V12-es motorig. Ez lehetett volna a Maserati nagy visszatérése a motorsportok világába, de a 630 lóerős modellnek mégsem sikerült beváltania a hozzá fűzött reményeket. 2004 és 2005 között gyártották mind az 55 példányt, ennél több nem is készült, és a képen látható modell volt az egyetlen, ami fekete színben hagyta el a gyárat. 
Egyetlen darab készült, és most eladó! 4
Egyetlen darab készült, és most eladó! 5
Egyetlen darab készült, és most eladó! 6
Ez a példány 2005-ös évjáratú, kilométer-számlálója 2127-et mutat, azonban a Ferrari Newport Beach kereskedés nem tette közzé az árát, kalkulálni azonban lehet, mert van egy még kevesebbet futott MC12 az interneten, amiért 1,5 millió dollárt kérnek (334,5 millió forint). 
A sportautó-ritkaság 3,8 másodperc alatt éri el a 100 km/órát, végsebessége pedig 330 kilométer/óra. Versenypályán eképpen muzsikál: