Tavaly forgatták hazánkban a Die Hard sorozat (Drágán add az életed) legújabb részét – szám szerint az ötödiket, név szerint a “Drágább, mint az életed” címűt -, de nem hinném, hogy ezzel az információval bárkinek is újdonságot mondtam volna, hiszen a csapból is ez folyt.
A filmben nem tesznek említést hazánkról, és Budapestet olyan ügyesen álcázták Oroszországnak, hogy a tengerentúli nézők nagy részének fel sem tűnt ez a filmes “trükk”. John McClane (Bruce Willis) menetrendszerűen ismét megmenti a világot, de mielőtt fegyvert rántana, taxiba szál Moszkvában, hogy kiszabadítsa foglyul ejtett fiát.  
Az élet sem túl drága ezért az autóért 3
A filmben használt 2004-es Volga 31105 taxi nemrég felkerült az eBay-re, és néhány hazai hirdetési portálra is, ez eladó pedig a Szalay Rally Team volt (vagy Szalay Dakar Team), akik telefonos megkeresésünkre elárulták, hogy a hétvégén sikerült eladniuk a forgatásról megmaradt autót, egy amerikai vevőnek. 
Az élet sem túl drága ezért az autóért 4
A GAZ 31105-ös Volga a 3110-es utóda, hajtásáról 2,1 literes, négyhengeres dízelmotor gondoskodik. A 10 centiméter híján öt méter hosszú limuzin 170 km/órás végsebesség elérésére képes, és átlagosan 8,1 liter gázolajat fogyaszt 100 kilométerenként. A típust 2004 és 2010 között gyártotta az orosz Nyizsnyij Novgorod-i gyár. 
Az ebay-en lévő hirdetésben 8 000 dollár (1,8 millió forint) szerepelt, de azt nem tudni, hogy egészen pontosan mennyiben állapodtak meg a vevővel, aki most biztosan nagyon boldog, hiszen autója hátsó ülésén maga Bruce Willis ült.
Nem véletlen egyébként, hogy a Szalay Teamnél volt az autó, hiszen az ő műhelyükben készült a filmbeli legpusztítóbb teherautó-replika is, Darázsi Zsolt vezényletével. (Honvédségi ZIL teherautóból épült az amerikai Cougar-klón, észre fogjátok venni.)