A német Carlsson tuningcég igazán merész köntöst húzott a Mercedes-Benz S-osztályra, amit “CS50 Versailles Edition” névre keresztelt – a Napkirályként is emlegetnek – XIV. Lajos francia király pazar versailles-i palotája után, ami 1682-től egészen a forradalomig, azaz 1789-ig a francia királyok lakhelye volt, az európai kastélyépítészet csúcspontja és az abszolút hatalom szimbóluma.
Aranyba bújtatott bálna 2
Az imént felsorolt értékeket hivatott képviselni az ezer darab, 80×80 milliméteres aranyplakettel díszített fehér Mercedes, amiből összesen 25 darabot készít a német cég, de állítólag 10 darab már gazdára is talált.
Ebből a szögből leginkább halpikkelyre emlékeztetnek a plakettek.

Ebből a szögből leginkább halpikkelyre emlékeztetnek a plakettek.

Aranyba bújtatott bálna 4
A CS50 elkészítése több mint 200 munkaórát vett igénybe, és az utasteret sem hagyták érintetlenül, pontosan 12 000 euro (3,7 millió forint) értékű arany került a beltérbe is, így az autó ára alulról karcolja a 400 ezer eurót, aktuális árfolyammal számítva ez 123 millió forint.
Aranyba bújtatott bálna 5
Aranyba bújtatott bálna 6
Hivatalosan a jövő héten mutatják be a nagyközönségnek a drágaságot Genfben, és mivel a Vezess.hu stábja is kilátogat az autószalonra, nem kizárt, hogy a helyszínen készített képeket is közzéteszünk az aranyozott Mercedesről.