A 35 ezer lakosú Roseville-ben (Minnesota, USA) mostantól nagyon vigyáznak járműveikre az iskolabusz-sofőrök, miután egy meg nem nevezett kisfiú két nappal ezelőtt, február 10-én kora reggel elkötött egy benzinkútnál parkoló buszt. 

Azt nem tudni, a fiú hogyan került hétfőn reggel 7.50-kor a benzinkútra, mindenesetre amikor már húsz perce nem mozdult a parkolóból a nagy, sárga jármű (vezetője éppen kávészünetet tartott odabent), úgy döntött, visszaviszi a garázsba a magára hagyott buszt. 
Ez csodával határos módon baleset nélkül sikerült is neki, csakhogy a garázs alkalmazottai addigra már jelentést kaptak a feltételezett lopásról, így látva az udvarra begördülő autót, értesítették a rendőrséget. Mindezt a fedélzeti rádión keresztül hallotta a fiú, pánikba esett, és elhajtott. 
Innentől már nem ment olyan simán a vezetés: áthajtott egy piros lámpán, majd hogy kikerülje a sűrűsödő forgalmat, megpróbált átvágni egy benzinkúton. Ekkor ütközött neki a töltőoszlopnak, mozgásképtelenné téve járművét. A kút vezetője ekkor elfogta, majd átadta a rendőrségnek a rémült gyereket, akire, ha autólopásért elítélik, a fiatalkorúak börtönében letöltendő, akár öt évnyi börtönbüntetés és/vagy tízezer dollárnyi (2,2 millió Ft) bírság vár. 
“Harmincéves pályafutásom alatt soha nem hallottam ehhez foghatót. Rendkívüli szerencse, hogy sem a fiúnak, sem másnak nem esett baja. A vagyontárgyak pótolhatók, az emberek nem” – mondta a nyomozást vezető Lorne Rosand rendőrhadnagy.