Úgy gondolták a lányok, hogy megfelelő délutáni program lesz egy izgalmas szafari kirándulás, a Srí Lanka-i Yala Nemzeti Parkban, de utólag kiderült, hogy ez nagyon rossz ötlet volt. Kíváncsi és éhes elefántba futottak útközben, aki egy percet sem gondolkodott, élelem után kutatva szép komótosan felderítette a busz belsejét. 
Érthető volt a hölgyek rémülete, hiszen a közel 3 méter magas, 4-5 tonnás állat úgy szúrta át agyarával az ülést, mint forró kés a vajat. “Most már mosolygunk a történteken, de mikor az autóban ültünk, reszkettünk a félelemtől. Az unokatestvéremnek volt annyi lélekjelenléte, hogy videóra vegye az egészet” – írta az egyik hölgy a videóhoz. 
A felvétel legnagyobb tanulsága, hogy ha szafarira indulsz, soha ne vigyél magaddal ételt, mert az állatok – különösen az elefántok -, könnyedén kiszagolják, és kérdés nélkül elveszik. Már annyira megszokták az autókat, hogy nem ijednek meg tőlük. 
A Yala Nemzeti Park Srí Lanka legnagyobb városától, Colombótól 309 km-re a sziget délkeleti részén, száraz vidéken fekszik. Területe 1259 km2, nevezetességei az itt élő nagy testű emlősök, köztük az elefánt is.