A rózsaszínt el tudom képzelni gyerekszobában, kislányok biciklijéről lógó szalagon, vagy csupa női kiegészítőként, de manapság egyre többször találkozunk a Barbie babák színével ott, ahol nem szeretnénk, méregdrága sportautókon. 
Természetesen az egész ízlés kérdése, hiszen a mai világban ami szokatlan vagy furcsa, az egy idő után trendi lesz. Lamborghini AventadorBentley Continental GT, Bugatti Veyron, Ferrari 360 – egytől-egyig mind feltűntek már cuki színekben, és most a McLaren MP4-12C-t is utolérte a divathullám. 
A durván 60 millió forintos autót Kína legnagyobb ipari városában, Sanghajban kapták lencsevégre. Azt kell mondjam, hogy igazán ügyesen bántak ezzel a kényes árnyalattal, a fekete felnik és karosszériaelemek szexi külsőt varázsolnak a kupénak. 
A középre beépített motor 3,8 literes V8-as, amely a két Mitsubishi turbóval megtámogatva a korábbi 600 után 2013-tól már 625 lóerőt ad le 7500/perces fordulaton, a nyomatéka 600 Nm 3000 és 7000/perces fordulat között. Olajozása száraz karteres, ami teljesen érthető egy olyan autónál, amelynél az oldalirányú gyorsulás éppúgy nagyobb lehet a földi nehézségi gyorsulásnál (g), mint a hosszirányú lassulás.
A McLarent is utolérte a rózsaszín őrület 3
Az autó karosszériájának központi eleme, a kétszemélyes utascella szénszálerősítéses műanyagból készül, ami egyedülálló ebben az árkategóriában. De a McLaren már a hagyományai miatt sem választhatott volna mást, hiszen a Forma 1-ben is ők alkalmazták először – 1981-ben – ezt az építési módot, és utcai autót is ők dobtak piacra először karbon karosszériával, 1992-ben az F1-est.
A sebességváltó is speciális szerkezet. A kizárólag szupersport- és versenyautó-váltókat gyártó, többek között a Lamborghininek is szállító Graziani készíti az angolok számára. Magam sem tudom miért, de ezeket a technikai információkat visszaolvasva, valahogy mégis szentségtörésnek tűnik a rózsaszín. 
Neked tetszik a pink McLaren?
Egyáltalán nem!
0% ()
Istenem, szegény autó
25% (1)
Egynek elmegy, nem vészes
0% ()
Tetszik, elfogadám
0% ()
Nagyon állat! Ide vele!
25% (1)
Nem a színe a lényeg. ;)
50% (2)
Nem érdekel különösebben...
0% ()