Mike Baillon közrendőr és meg nem nevezett járőrtársa azért állított meg egy 74 éves férfit a walesi Gwent megyében, mert az nem csatolta be biztonsági övét. Miközben adatait ellenőrizték, a férfi elhajtott. Tizenhét percen át üldözték a keskeny, kanyargós országúton, míg utolérték. 


Ami ekkor történt, megváltoztatta Baillon közrendőr életét. 
A rendőr ugyanis odarohant a terepjáróhoz, és gumibotjával ütni kezdte a vezető oldali ablakot (nyitóképünkön láthatósági mellényben). Tizenötször sújtott le, szemmel láthatóan magán kívül, mire betört az üveg; ekkor benyúlt, és kirángatta a korábban szívroham miatt kezelt nyugdíjast, Robert Clive Whatleyt a volán mögül. Eközben egy, másik irányból érkező kollégája felugrott a Range Rover motorháztetejére, és berúgta az autó szélvédőjét (nyitóképünkön bekarikázva.) 
A nyugdíjas kárát – mintegy 20 000 fontot (7,5 millió Ft) megtérítette a rendőrség, igaz, a kihágásért és ellenszegülésért járó, 235 fontos (87 000 Ft) büntetést kifizettették vele. 
Másnaptól azonban Baillon közrendőrnek pokollá vált az élete. Munkatársai, akik között vírusként terjedt szét a fedélzeti kamerával felvett jelenet, nap mint nap gúnyolták, tréfálkoztak vele, pellengérre állították furcsa viselkedése miatt. A végén Baillon megtört, és a 2009-es incidenst követően rövid időn belül felmondott a rendőrségnél, ahol idegállapota miatt már jó ideje nem állhatott szolgálatba.
Most jön azonban az igazán érdekes rész: Baillon ugyanis perbe fogta volt munkaadóit, és a felmondás miatt kiesett nyugdíja és jövedelme, valamint a személyét ért támadások okán 750 000 fontos (278 millió Ft) kártérítést követelt tőlük. Az utóbbi panaszt a napokban lezárt tárgyalás végén elvetette a bíróság, de a bevételkiesés vádját jogosnak találta, és ezért megszavazott az ex-rendőrnek 430 000 fontot (160 millió Ft), amit az egykori áldozat érthető módon felháborítónak talált.
Tudod, mi volt az utóbbi idők legbizarrabb autórongálása? Ki nem találod… (katt a képre!)
Autót rongált a rendőr, még ő kapott kártérítést 3