Egy időseknek fenntartott floridai lakóparkban előremenet helyett rükvercbe tette autója sebességváltóját egy hetvenkilenc éves nő, majd nagy gázt adott, és beletolatott a mögötte elsétáló tömegbe. A terepjáró hét embert elsodort, majd egy patakba billenve megállt. 

Az áldozatok közül hárman – egy 70, egy 72 és egy 80 éves hölgy – a helyszínen életüket vesztették. További négyen súlyos sérüléseket szenvedtek; legalább egyet azóta már kiengedtek a kórházból. 
A tragikus eset múlt vasárnap, egy közösségi ház előtt történt East Bradentonban, ahol istentiszteletet tartottak. Sem az autót vezető Doreen Landstra, sem mellette ülő, 87 éves férje nem sérült meg a balesetben. A rendőrség szerint nem állt alkoholos befolyás alatt; jelenleg családja körében várja a nyomozás kimenetelét.
Te hogyan reagálnál az áldozatok családtagjai helyében? Íme a legfurcsább kérés, amivel hasonló esetben valaha a bírósághoz fordultak.

Mentsék fel a férjem gyilkosát, ezerszer jobban szenved, mint én, nem haragszom rá! - írta a bírónak címzett levelében Patricia Machin. A vádlott börtönbüntetését felfüggesztették.