Volt már szerencsénék jó pár borzasztó Lamborghini-replikához, mint például ahhoz a fehér Reventonhoz, ami Chevy Camaro-alapokra lett felhúzva, vagy a matt szürke Gallardo-másolathoz, amit durván 7 000 dollárért (1,6 millió forint) kínáltak egy aukciós oldalon, és az 1996-os Dodge Stratus alvázára épült.
De a most következő Lamborghini Murcielago LP640 Roadster-másolat túltesz az imént említett autók bármelyikén, nem csak rondaságban, hanem teljesítményben is. 
A donorautó ebben az esetben is a Dodge Stratus volt, aminek a motorháza 3,0 literes V6-os, 205 lóerős blokkot rejt, de építője ígérete szerint: “érzésre 300 lóerő feletti”. :) 
A Murcielago-replikát az optimista tulaj 9 000 dollárért, átszámítva 2 millió forintért kínálja eladásra, ami tekintve, hogy úgy néz ki az autó, mintha háztartási alufóliába lenne betekerve, enyhén szólva is túlzás – de lehet, hogy csak nekem nem éléggé kifinomult az ízlésem. 
Az eredeti, 2006-os Lamborghini Murcielago LP640 nevében hordozza motorja tulajdonságait: a két betű a hosszában beépített középmotorra (Longitudinale Posteriore), míg a 640 annak teljesítményére (lóerő) vonatkozik. A V12-es erőforrás furatának, löketének megnövelésével, és a főtengely cseréjével a 2001-ben bemutatott Murcielago hengerűrtartalma 6,2-ről 6,5 literre nőtt.
Az erősebb blokk a menetteljesítményekben is meglátszik, az LP640 0,4 másodpercet ver a “hagyományos” Murcielagóra, azaz 3,4 másodperc alatt sprintel 0-ról 100 km/órára. Az olasz jármű végsebessége 338 km/óra. 
A Roadster, nyitott tetős változat hasonló paraméterekkel bír, mint kupé testvére.

Szerintetek megér ez a replika 2 millát?

 • Mennyit? Egy forintot nem adnék érte!
  43%
 • Az ötlet nem rossz, a kivitelezés borzasztó, így ennyit biztos nem ér
  24%
 • Hát max ha ingyen lenne eljárkálnék vele poénból
  17%
 • Maximum 500 ezeret ér
  7%
 • Teljesen jó! Kéne!
  6%
 • Nem rossz ez, én megvenném
  3%

Szerintetek megér ez a replika 2 millát?