Számtalan replikát láthattunk már, amik csak nyomokban tartalmaznak részleteket az eredeti autóból, azonban van néha kivétel. Ilyen a hét elején bemutatott magyar Lotus Seven is, és az a McLaren F1 másolat, amit a 48 éves amatőr mérnök, Jacek Mazur épített garázsában, teljesen az alapoktól, jórészt kidobott, illetve nevetséges áron megszerzett alkatrészekből.
Egy másolat, amitől eláll a lélegzeted 3
A középkorú lengyel férfi anyagi helyzete alapján soha az életben nem tudott volna összespórolni több millió fontot – amennyibe egy eredeti modell kerül -, így 8 év leforgása alatt megépítette saját változatát, átszámítva 7,3 millió forintból.
Egy másolat, amitől eláll a lélegzeted 4
Az eredeti V12-es BMW erőforrás helyett, Mazur egy Audi V12-est használt, a fékek pedig egy régebbi típusú Mercedesből származnak, amik remélhetőleg elég erősek ahhoz, hogy lelassítsák 322 km/óráról, ugyanis állítólag ennyi a másolat végsebessége (az eredeti 387 km/órát tud). Az egész acélszerkezetet, és az üvegszálas karosszériát is saját kezűleg hegesztette, és csiszolta formára a középkorú lengyel. 
Egy másolat, amitől eláll a lélegzeted 5
Egy másolat, amitől eláll a lélegzeted 6
A kivitelezés káprázatos lett, simán megtévesztheti a laikusokat a 6 másodperc alatt 100 km/órára gyorsuló replika (az eredeti 3,6 alatt teszi meg ugyanezt). Az utastérben sem végzett félmunkát a férfi, középen van a vezetőülés, a hátsó ülést pedig “Hammond-ülésnek” nevezte el, a Top Gear műsorvezetője után, mivel nagyon szereti a TV-showt, és álma, hogy egy szép napon Richard Hammond fog mögötte ülni. 
Jacek Mazurnak nem ez volt az első épített autója, készített már Porsche 911-est és Lamborghini Countachot is, de eddig ez sikerült a legjobban. 
Bal oldalon az eredeti, jobb oldalon a másolat.

Bal oldalon az eredeti, jobb oldalon a másolat.

Rengeteg kép a galériában,