Csak néhány olyan dolog van, amit ha az ember megvásárol, akkor az egy idő elteltével egyre csak drágább lesz, hiszen a legtöbb használati tárgy – legyen az bármi -, abban a pillanatban, hogy fizettünk a kasszánál, durva értékcsökkenésbe kezd. Pláne igaz ez a gépjárművekre. 
Elég csak összehasonlítani a pár kilométert futott használt autók árait az új autókéval, és máris láthatjuk, hogy bizony amint kigurultunk a szalonból, a fenekünk még meg sem találta a kényelmes üléspozíciót, máris súlyos százezrekkel ér kevesebbet álmaink autója. De van néhány kivétel: a veteránok, a nagyon ritka, és a limitált példányszámban gyártott autók, valamint azok, amelyek híres emberek tulajdonát képezték egykor. 
Ilyen autó a Ferrari Enzo is – az olasz gyártó mindössze 400 darabot készített ebből a modellből -, ami az évek múltával egyre csak drágább lesz, többek között azért is, mert már jó néhány példány súlyos baleset áldozata lett. 
A napokban bukkant fel az Interneten az egyik kaliforniai autószalon által kínált, fekete színű Ferrari Enzo, amire 2,6 millió dolláros (575 millió forint) árcédula került. Mi sem bizonyítja jobban a fent leírtakat, mint az, hogy az Enzo egykori új ára 659 ezer dollár körül mozgott. A kereskedő állítása szerint eddig összesen három tulajdonosa volt a Nero névre keresztelt festéssel ellátott autónak, és mindössze 12 700 kilométer van benne. 
A nap ajánlata: ritka Ferrari 600 millióért 3
A 6,0 literes, tizenkét hengeres középmotoros sportautót 2002-ben mutatta be a Ferrari, nevét a gyár alapítójáról, Enzo Ferrariról kapta. Építése során Forma-1-es technológiát is használtak, például a sebességváltó és a fékek esetében. Az autó karosszériája is különleges, ugyanis szénszálas műanyagból készült.
A nap ajánlata: ritka Ferrari 600 millióért 4
A 660 lóerős Enzót Ken Okuyama, a Pininfarina főtervezője álmodta meg, végsebessége 350 km/óra körüli, és mindössze 3,14 másodperc alatt éri el a 100 km/órát.
A nap ajánlata: ritka Ferrari 600 millióért 5
rengeteg részletes képet találtok benne az eladó Ferrariról.