A szemét és a hulladék között – még ha ugyanarra is asszociálunk a két szóból -, bizony nagy különbség van. A szemét olyan számunkra már feleslegessé vált anyag, melyet nem tudunk, vagy nem akarunk újrahasznosítani. A hulladék szintén feleslegessé vált anyag, azonban ezeket megpróbáljuk szelektíven gyűjteni, lehetővé téve az újrahasznosítást.
Vannak azonban, akik nem tesznek különbséget, és megpróbálnak mindent hasznosítani, jó példát mutatva ezzel embertársaiknak. Ilyen a Hollandiában élő művész, Derek Scholte is, aki nem sajnálja bepiszkolni a kezét, és olyan anyagokból épít elképesztő minijárműveket, amit mások már kidobtak.
A fiatal művész alkotásaival a társadalmi rétegek közötti hatalmas különbségeket szeretné ábrázolni, hiszen akadnak olyan országok, ahol az emberek szó szerint hulladékból építenek magunka járműveket, amikkel nap mint nap közlekednek, máshol pedig egy garázsban áll több tucat méregdrága sportautó.
Az elkészült “szobrokat” akár meg is lehet vásárolni a Derek Scholte honlapján, az áruk viszont méreteikhez képest igen magas, de a művészi értéket soha nem a hétköznapi dimenziók alapján mérik. 
Galériánkban sokkal több képet találtok, kattintsatok ide! 
OSZD MEG, ha szerinted is elképesztő!