A múlt héten kellemetlen meglepetésben volt része az alaszkai Togiak városka egyik lakójának: reggel pick-upjához lépve egy alvó férfit talált a hátsó ülésen. 

A megdöbbent hölgy szomszédjai segítségével kitessékelte a kocsiból a részeg potyautast, majd beszállt a kisteherautóba és elhajtott. 
A nem kívánatos szállóvendég, a harmincnyolc éves Rodney Gosuk ekkor megragadta a plató peremét, vélhetően azért, hogy felugorjon a kocsira. Csakhogy a jeges aszfalton megcsúszott, és ahogy elesett, inge fennakadt a haszonjármű vonóhorgán. 
Közel három kilométeren át húzta maga mögött a szerencsétlen férfit a pick-up a lefagyott, ám helyenként murvás foltokkal tarkított úton. A megpróbáltatás során leszakadt róla a ruhája; így találtak rá kabát, ing és nadrág nélkül a nyolcszáz lakosú kisvárosból kivezető egyetlen út mellett. 
Baleset a semmi közepén

Baleset a semmi közepén

Hatalmas szerencséje volt a férfinek: az út a tengerparti település iskolájához, illetve a semmibe vezet; ha tovább vonszolja magával a teherautó, alighanem jéggé fagyva találnak rá napokkal később – még az sem segített volna rajta, hogy a baleset idején kifejezetten enyhe volt az idő, mínusz 10 fok körüli éjszakai hőmérsékletet mértek.
(Nyitóképünk illusztráció)