Dustin Friedland éppen feleségét segítette be Range Roverük utasülésére december 16-án, amikor négy férfi lépett oda hozzájuk, és az autó kulcsát követelték. A harmincéves ügyvéd feleségét védelmezve dulakodni kezdett a támadókkal, akik fejbe lőtték áldozatukat, majd ketten a terepjáróba, ketten pedig saját autójukba beülve távoztak az elsősorban tehetős családok lakta New Jersey-i városka, Short Hills bevásárlóközpontjából. 

Az elrabolt autót másnap reggel, mindössze 13 kilométerrel odébb megtalálták. A biztonsági kamera felvételeit felhasználva a rendőrség azonosította a támadók autóját, és ezen keresztül az egyik gyanúsítottat: a 32 éves Basim Henry-t, aki ahelyett, hogy lopott járművet használt volna erre a célra, édesanyjától vette kölcsön a rablógyilkossághoz a kocsit. 
Henry nem sokkal a támadás előtt szabadult a börtönből, ahová egy 2006-os bankrablás miatt került; jelenleg próbaidőn van (volt) szabadlábon. 
A férfi három, később szintén elfogott társával együtt január 8-án áll bíróságra. Addig őrizetben maradnak, hacsak valaki le nem teszi értük a személyenként kétmillió dollárban (440 millió Ft) meghatározott óvadékot.