Ha hinni lehet az előrejelzéseknek, nincs sok esély a havazásra egészen december végéig, ami az autózás szempontjából áldás (bár néha jó móka), viszont a karácsony hó nélkül olyan, mint az ünnepi műsor a “Reszkessetek betörők” nélkül, akkor is bekapcsoljuk a tévét, de nem az igazi. 
Hó hiányában sajnos az egyik legjobb mókának sem tudunk hódolni, a szánkózásnak. De nézzük a dolog pozitív oldalát, legalább még van időnk beszerezni egy szuper, új szánkót, és mire leesik az első komolyabb hó, tudunk majd villogni a  szomszédok előtt. Nézzük milyen egyedi eszközökből válogathatnak az autókedvelők, vagy akik nem elégednek meg a barkácsáruházakban hegyekbe hordott faszánkókkal:

A szénszálas anyagok úgy tűnik a szánkóiparba is betörtek, ugyanis a Snolo Stealth-X névvel ellátott szánkó is ebből készült. Az Új-Zéland-i tervezésű "lopakodó" első talpa lábbal kormányozható, és mikor leértünk a lejtőn egyszerűen össze lehet csukni. Az ára mondjuk nem éppen az átlag pénztárcához igazodik, 600 ezer forintnyi valutát kérnek el érte.

Ultrakönnyű, kényelmes és kiválóan irányítható, legalábbis a tervezők szerint. A Porsche Design mérnökei készítették ezt az elegáns szórakoztatóeszközt, és durván 57 000 magyar forintért juthatunk hozzá, ha erre vágynánk.

Az olasz Ferrari sem maradhat ki a szórásból. A szuper-könnyű szánkó alumínium szerkezetű és rugalmas műanyag üléseket kapott, hogy az esetleges ugratók után is kényelmesen érjünk földet. Ára 800 euró, ami átszámítva 240 ezer forintnak felel meg.

A Citroën által 2008-ban meghirdetett dizájnverseny győztese volt ez a különleges szán. Tervezője, Ognyan Bozhilov a versenykiírásnak megfelelően az autógyár modelljeinek elemeit és a gyár logóját használta fel. Sajnos kereskedelmi forgalomban nem kapható.

Első ránézésre látszik, hogy nem az Olimpiára szánta a négykarikás márka ezt a szánkót, viszont Audi rajongóknak kiváló lehet, és még az ára sem túl húzós, mindössze 39 euró (11 600 forint).

A Volksvagen Golf GTI mintájára készítette a német gyártó ezt az igazán extravagáns szánkót, amit 20 000 forintnak megfelelő euróért vásárolhattunk meg 2012-ben, de mi még találtunk egy-két eladó példányt hazai oldalakon is, használjátok ügyesen a keresőket.

A BMW Sauber F1-es csapat által tervezett szánkót egyetlen darab műanyagból öntötték ki, a minőségét még a TÜV is bevizsgálta. Méretei: 89 x 40 x 21 centiméter. Az ára pedig nem kevesebb, mint 39 400 forint.

Ha pedig nagyobb súlycsoportban szeretnél szétnézni, akkor mindenképpen kattints ide! 

Te melyikkel csúsznál le leginkább?

 • Snolo Stealth-X
  22%
 • A Volksvagen Golf GTI mintájára készített
  22%
 • Porsche Design szánkó
  18%
 • Ferrari szán
  13%
 • Citroën-féle ötlet
  13%
 • BMW Sauber F1
  9%
 • Audi költséghatékony
  3%

Te melyikkel csúsznál le leginkább?