Az elmúlt napokban Észak-Amerika több térségében is váratlan lehűlés és havazás okozott problémákat. A forrósághoz szokott Texasban például több út is lefagyott, ami 24 óra leforgása alatt mintegy százötven balesethez vezetett. 
Ezek egyikében egy családot szállító Ford Mustang csúszott le az útról. Az irányíthatatlanná vált autó a leállósávba sodródott, ahol a korlátnak csapódva megállt. A mögöttük jövő jármű, amelyben ugyanannak a családnak a tagjai utaztak, szintén lehúzódott az útról. 
Családja előtt gázolták halálra a fiút 1
A baleset sokkhatása alatt a sérült autó utasai gyorsan kiszálltak a kétajtós járműből, talán fel sem mérve, hogy gyakorlatilag még mindig a gyorsforgalmi úton vannak. Amint a család legnagyobb gyermeke, Yahir Vidal nagyapjával együtt kikászálódott a kupéból, egy kisteherautó közeledett feléjük nagy sebességgel. 
A hátul várakozó autó utasai tehetetlen rémülettel nézték végig, ahogy a pick-up elgázolja őket, majd tovább hajtva nekimegy egy másik járműnek (képünkön), és lassítás nélkül eltűnik a színről. 
A balesetben a harmadik osztályos kisiskolás Yahir életét vesztette, nagyapja és egy nagybátyja súlyosan megsérült. 
A családtagok nem tudták leolvasni a kisteherautó rendszámát, a cserbenhagyó sofőrt azóta is keresi a rendőrség.

A jeges utak, a hidegek, a havazás a világ minden pontján súlyos problémákat okoznak. Téli összeállításunkban hasznos tanácsokkal segítünk felkészülni a téli közlekedésre.