Blues Brothers. A nyolcvanas évek ezen klasszikus filmalkotásában, amely a road movie-k szabadságérzetét a tortadobálós komédiák egyszerű humorával ötvözte, szereplőként pedig a világ legjobb élő blues-zenészeit (extra gegként Carrie Fishert, Leia hercegnő alakítóját) vonultatta fel, olyan mennyiségben és minőségben pusztultak az autók, amellyel napjaink számítógépes animációval megtámogatott, gigantikus költségvetésű, magukat túlságosan komolyan vevő kalandfilmjei sem vehetik fel a versenyt. 

A film egyik emlékezetes jelenetében főhőseink, akik egy kiszuperált rendőrségi cirkálón menekülnek a rend bajuszos őrei elől, egy bevásárlóközponton átvágva rövidítik le az autópályára vezető utat. Ezt forgatta újra a mozgóképes LEGO-fikció szakértője, Duncan McConchie. 
Aki látta a filmet (kezeket a magasba!), az rögtön lejjebb görgethet az építőkockás verzióra, aki nem, nézze meg az eredeti verziót, hogy aztán kellő áhítattal ámuldozhasson a megdöbbentő hitelességű reprodukción. 
És akkor jöjjön a lényeg:
Alább egyébként az eredeti és a LEGO-változat párhuzamosan is megtekinthető, itt látható legjobban az azonosság. Azoknak pedig, akiknek még ezek után sincs elege a történetből (kezeket a magasba!), egy werkfilmet mutatunk meg. 
Duncan McConchie közismert figura a kockáról kockára felvett LEGO-filmek világában; ezen a linken többi munkáját is megtekinthetitek.