November 30-án, múlt szombaton vehették újra használatba a Thököly út Keleti Pályaudvar melletti szakaszát a közlekedők. Nem tartott sokáig a lezárás, csak öt és fél évig.

Hogy kedves olvasóink akkor is fogalmat alkothassanak arról, mennyire van kész az útszakasz, ha még nem jártak arra, ÖT NAPPAL AZ ÁTADÁS UTÁN ezt a kis videót rögzítettük tegnap a helyszínen a Dózsa György út felől a Baross tér felé haladva, de leginkább állva:

A Dózsa Györgyről való befordulásunk után kis késéssel induló videón az már nem is látszik, hogy a Dózsa György út után egy ötletes csavarral átvezetik a buszsávot az addigi belsőből a külsőbe, ami jót tesz a forgalom zavartalan haladásának. Íme, a VEKE fotója és képaláírása az érdekes forgalomtechnikai megoldásról:

Hát ennyire van kész az átadott Thököly út – videó 1
Elképesztő forgalomtechnikai megoldás: a középen vezetett buszsáv átvezetése keresztül a dugóban sorakozó autókon, bele a megszűnő kerékpársávba. Gratulálunk a tervezőnek és annak is aki ezt elfogadta, engedélyezte. (Forrás: veke.hu)

Ezek után mindenki döntse el maga, megállják-e a helyüket a BKK múlt heti közleményének bizonyos részletei:

“A közlekedés biztonságosabbá tétele érdekében az útszakaszon található öt gyalogátkelőhelyet és a közvilágítási rendszert is megújítottuk, valamint két új világítótestet is elhelyeztünk a Hernád utcai átkelőnél. Az új zebráknál fokozottan érvényesülnek az esélyegyenlőségi elvárások: a mozgáskorlátozottak, valamint a vakok és gyengén látók veszélytelen közlekedésének érdekében valamennyi útcsatlakozásnál lesüllyesztettük a járdaszegélyeket, és taktilis járdaburkolatot alakítottunk ki.”

“A Fővárosi Önkormányzat közútkezelőjeként a BKK elvégezte és befejezte a Főváros egyik legrosszabb állapotú, kockakővel burkolt főútvonalának felújítását.”

Kicsit még korai a múlt idő, nem? Van viszont, amivel nem tudunk vitába szállni:

“Szombat reggeltől újszerű útviszonyok várják az arra közlekedőket a Thököly út Baross tér és Dózsa György út közötti szakaszán.”