Egészen biztos vagyok benne, hogy már olvastátok a hírt, miszerint sajnálatos balesetben elhunyt a “Halálos Iramban” filmek egyik főszereplője, Paul Walker. A filmes és autós társadalom mellett, az egész világot megrendítette a hír, mikor a színész saját maga alapította jótékonysági szervezet által, a Fülöp-szigeteki tájfun áldozatainak megsegítésére szervezett programról tért haza, és egy barátja autójának utasaként balesetet szenvedett. 
Már készülőben van cikkünk, ami életének főbb momentumait dolgozza fel, közpéppontban az autókkal, de előtte még összegyűjtöttük azokat a híres, közkedvelt sztárokat és ismert embereket, akik autóbalesetben lelték halálukat.

James Dean 

Hírességek, akiknek az autó lett a vesztük 3
Az 1950-es évek amerikai sztárja az Édentől Keletre (1955) filmmel vívta ki magának szakma és a közönség elismerését. A film sikere révén vásárolt magának egy Porsche 550-es versenyautót, hogy hódolhasson szenvedélyének, az autóversenyzésnek. 
Hírességek, akiknek az autó lett a vesztük 4
A Giant (Az Óriás) forgatása közben, 1955 szeptember 30-án James Dean autóversenyre utazott, az országúton azonban karambolozott kocsijával és életét vesztette. Híres mondata: “Élj gyorsan, halj meg fiatalon, hagyj hátra szép holtestet.”

Jean Bugatti 

Hírességek, akiknek az autó lett a vesztük 5
A Bugatti alapítójának, Ettore Bugattinak idősebbik fia Jean, 1939 augusztus 11-én egy a róla elnevezett, és általa tervezett autó tesztelése közben halálos balesetet szenvedett a franciaországi Molsheim közelében. Ezt a veszteséget, illetve a második világháború pusztításait a vállalat nem tudta kiheverni, az autógyártást leállították. 1947. augusztus 21-én Ettore Bugatti elhunyt, fiatalabb fia, Roland egyedül képtelen volt talpra állítani a romokban heverő gyárat. 

Lady Diana


Hírességek, akiknek az autó lett a vesztük 6
Diána walesi hercegné, Károly walesi herceg, brit trónörökös első felesége 1997 augusztus 31-én veszítette életét egy közlekedési balesetben, Párizsban, az Alma-rakpart közúti aluljárójában, állítólagos szeretőjével, az egyiptomi Dodi al-Fayeddel, és gépkocsijuk vezetőjével együtt. Az autót üldöző fotósok közül senkit sem vontak felelősségre. 
Hírességek, akiknek az autó lett a vesztük 7
A hivatalos vizsgálat a sofőr alkoholos befolyásoltságát és ebből eredő felelősségét állapította meg. A hercegnő halálának okait sokan a mai napig vitatják.

Falco (Johann Hans Hölzel)

Hírességek, akiknek az autó lett a vesztük 8
Falco, a nyolcvanas-kilencvenes években népszerű osztrák énekes, zeneszerző és szövegíró volt, sikereit német és angol nyelven aratta. Legismertebb dalai a “Der Komissar”, a “Rock Me Amadeus” és a “Wiener Blut” voltak. 
Hírességek, akiknek az autó lett a vesztük 9
Néhány nappal 41. születésnapja előtt autóbalesetben szerzett fejsérüléseibe halt bele Puerto Plata üdülőhelyen a Dominikai Köztársaságban, miután terepjárójával egy autóbusszal ütközött össze, 1998 február 6-án. Vérében rendkívül magas alkoholszintet mértek.

Ryan Dunn


Hírességek, akiknek az autó lett a vesztük 10
A Jackass, amerikai filmsorozat egyik oszlopos tagja, Ryan Dunn néhány nappal a 34. születésnapja után hunyt el, autóbalesetben. Az útról lesodródó Porsche 911 típusú autója egy fának való ütközés következtében azonnal kigyulladt, és gyakorlatilag semmi sem maradt belőle. Családja és barátai 2011 június 22-én vettek tőle végső búcsút. 

Hank Williams 

Hírességek, akiknek az autó lett a vesztük 11
Neve leginkább a régi idők countryzenéjét kedvelőinek lehet ismerős. A 29 évesen elhunyt zenész és dalszövegíró 1953 első napján hunyt el autóbalesetben. Épp egy fellépésre tartott újév első napján, azonban jégvihar miatt nem repülővel, hanem inkább autóval indult útnak. 

Bubik István

A Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes művész 2004 novemberében Szolnokról hazafelé jövet autóbalesetben vesztette életét. 1981-ben szerzett színészdiplomát, majd friss diplomásként a Nemzeti Színházhoz szerződött, ahol már fiatalon olyan jelentős szerepekhez jutott, mint Mercutio Shakespeare Rómeó és Júlia című darabjában, Ádám Madách Imre Ember tragédiájában illetve István szerepe az István a király rockoperában.
Hírességek, akiknek az autó lett a vesztük 12
Emlékezetes alakításai közé tartozik a Szinetár Miklós rendezte Tartuffe címszerepe a Várszínházban, a Kis Csaba által rendezett Othelló Jágója az Új Színházban, későbbi szerepei közül pedig a Szentivánéji álom takácsa, Tompor. Emellett több híres szinkronszerepe volt, mint például Forrest Gump című filmben ő adta Tom Hanks hangját vagy a Rocky című filmben Sylvester Stallone hangját.

Pribil György


Hírességek, akiknek az autó lett a vesztük 13
Idén októberben szenvedett halálos autóbalesetet a magyar rock és blues kiemelkedő gitárosa, az S-Modell, Kimnowak, Hobo Blues Band tagja, 46 évesen hunyt el, mikor Kismaroson frontálisan ütközött egy másik autóval.