A Las Vegas-i férfi még november elején tűnt fel egy, ultraspórolós sóhereket bemutató észak-amerikai televíziós sorozatban. Az “Extreme Cheapskates’ szériában olyan családokkal találkozhattak már a nézők, akik közös fogselymet használnak, kukából öltözködnek, Mark Parisi azonban nem mindennapi módon faragja le költségeit: professzionális kísérleti patkányként tengeti életét. 

Az egy dolog, hogy gyógyszerre, orvosra nem költ, a spóroláson kívül azonban effektív bevételei is származnak bizarr munkájából. Eddigi legveszélyesebb és legjövedelmezőbb kísérlete egy ebola-oltás volt; ezért ötezer dollárt (1,1 millió Ft) kapott. Ennél is izgalmasabb lett volna az a program, amelyben kiütik, és egy teljes percre megállítják a szívét, ám a 25 ezer dolláros (5,5 millió Ft) kísérletet végül az észak-amerikai közegészségügyi szervezet betiltotta. 
Sebaj, vannak még kiaknázatlan lehetőségek – bár ezeken korlátozott alkalommal lehet részt venni…
“Egy klinikai kísérlethez fogom eladni az egyik herémet” – jelentette be a pasas, aki egyébként példának okáért évek óta nem vett törülközőt: kórházi látogatásai során mindig magához vesz egy-két műtős kéztörlőt, azzal elvan, és ahogy mondja, “mindegyikhez egy-egy kiváló spórolás emléke fűződik.” 
Herét egy autóért - bevállalnád?
Nincs az a kocsi...
20% (5)
Van az a kocsi...
52% (13)
Simán rádumálnám a férjemet
28% (7)
Mark Parisi azóta már talk show-kban is megjelent, ahol őrült döntéséről faggatják. “Az egyiket műtéti úton kiveszik, és egy mesterséges herével pótolják.” – magyarázta a rosszulléttel küzdő hallgatóságnak. Ami a térítést illeti, “ez egy fix áras beavatkozás, mindenkinek 35 ezret (7,7 millió Ft) fizetnek.” 
És hogy mit kezd a pénzzel? 
“Hát, régóta szeretnék egy Nissan 370Z-t, de soha nem engedhettem meg magamnak. Most itt van a kiváló lehetőség.” 
Az USA-ban a Nissan sportkocsija alapkivitelben 29 990 dollárba (6,6 millió Ft) kerül, így a forgalomba helyezési illeték megfizetése után is marad még némi aprója benzinre – ha pedig elfogy a keret, vagy netán valami izgalmasabbra vágyna, tudja, hol talál még harmincötezer dollárt.