Nagyon úgy néz ki, hogy az ország egész terültére le fog esni az első hó a mai napon, talán a keleti régió ússza meg, de ők sem sokáig. A gyerekek minden bizonnyal örvendeznek, mi felnőttek pedig leginkább bosszankodunk a hó miatt, mert szép az, ha esik és fehérbe burkolózik a táj (bár a nagyobb városokban inkább sárba és latyakba), de simán beérnénk annyival, ha csak karácsony és Szilveszter között lenne 15-20 centi és kész. 
Ilyenkor bizony az autósok élete sem csak játék és mese, mindenki hallott már a gonoszról, a csúf, alattomos csúszós útról. Még téli gumival is óvatosan kell ilyen körülmények között közlekedni, nyárival pedig egyenesen orosz rulett. 
A tél idén sem kegyelmez 1
A tél idén sem kegyelmez 2

A tél idén sem kegyelmez

A tél idén sem kegyelmez

A tél idén sem kegyelmez 5
A tél idén sem kegyelmez 6
Fotó megosztása:
A tél idén sem kegyelmez 7
Nagyításért kattints a képre!
Találtam pár igen jó példát arra, mik történhetnek velünk az utakon, ha nem vagyunk kellően felkészültek. Persze azt nem tudom, hogy a videó szereplői használtak-e megfelelő abroncsot, de télen könnyedén bajba keveredhetünk, még akkor is, ha téli gumikkal van szerelve az autónk.
Autópályán különösen fokozott koncentráció szükséges, mert bizony itthon is sokszor előfordul, hogy nincs időben letakarítva a pálya. 
Ismét egy Lada járt pórul, a teherautó már nem tudott megállni a csúszós úton.
Alacsony sebességnél is történhet baj, amit jól példáz az alábbi videó. 
Neked fel van már szerelve a téli abroncs?
Igen, télen csak azzal szabad közlekedni!
1% ()
Négyévszakos van, eddig bevált.
1% ()
Nincs, és nem is veszek. Csupán marketing fogás!
1% ()