A világhírű fotográfus 1986-ban kapott felkérést a Pirellitől, hogy készítsen felvételeket hagyományosan nagy hírveréssel övezett naptárjához. A cég végül mégsem a német származású művész, hanem Bert Stern párhuzamosan elkészült sorozata mellett döntött, és azt jelentette meg. Helmut Newton képei azóta lakat alatt voltak. 
Most azonban elhagyják az archívumot, a Pirelli elnöke szerint méltón ünnepelve ezzel a naptár ötven évét. Marco Trochetti Provera a felvételek ünnepi bemutatóján beszélt erről Milánóban. A cég 800 meghívottat felsorakoztató gáláján adományokat gyűjtöttek a Kleopátra-ciklon által Szardínia szigetén okozott károk enyhítésére, egyúttal kiállítás nyílt 30 fotós 160 naptárfotójából, mások mellett Helena Christensenről, Karolina Kurkováról és Miranda Kerr-ről. 
Ez a videó pedig betekintést enged Helmut Newton munkásságának kulisszái mögé. Ha van időtök, mindenképp érdemes megnézni. 
A Pirelli-kalendárium művészi erotikus fotóiról ismert, valamint arról, hogy a világ legszebb női állnak modellt hozzá. Newton naptárában a júliusi lány például Antonia Dell’Atte televíziós személyiség volt. A fekete-fehér képeken a modellek félmeztelenek, vagy rendkívül lengén öltözöttek. 

Pirelli naptár 2014

A naptárnak még van pár lapja, ezeket a galériánkban tudod megtekinteni. Érdemes kattintani!
A 20. század egyik legjelentősebb fotósaként ismert Helmut Newton 83 évesen autóbaleset áldozata lett Los Angelesben 2004-ben.

Pirelli naptár 2013

Korábbi évek

Természetesen megpróbáltunk mi is beszámolni minden éveben az aktuális Pirelli-kaendáriumról. Az alábbi linkeken te is megnézheted a világ egyik vezető abroncsgyártójának különleges naptárait: 2002, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012.