Pár napja csak, hogy landolt a videómegosztókon a Nedd For Speed mozi legújabb előzetese, amiből kiderül, hogy bizony a világ legdrágább, és egyben legritkább autóit sem fogják kímélni, ripityára törik többek között a McLaren P1-et, a Bugatti Veyron Super Sportot és a Koenigsegg Agera R-t is. Na persze nem az eredetiket, a forgatáshoz használt szupersportkocsik egytől-egyig replikák. 
Nemrég pedig felkerült az eBay-re az egyik forgatáshoz használt autó, a Lamborghini Sesto Elemento másolata, hiszen a forgatások már véget értek, és a készítők megpróbálnak megszabadulni a számukra felesleges kellékektől. 
Ezzel még nem lenne semmi probléma, de van egy pici szépséghibája az autónak, mégpedig az, hogy össze van törve. Csúnyán megsérült a jobb oldala, hiányzik az ajtó, a hátsó lámpa, a kocsi bal első részéről letört a légterelő idom, és a bal oldali ajtó egyik zsanérja is eltört. Arról nem is beszélve, hogy az acélcsőből felépített vázról leszakadt egy-két lengőkar, és néhány helyen bizony eltört a hegesztés és kiszakadtak a csavarok a becsapódáskor. 
A felújítással nem foglalkoztak, úgy akarják eladni, ahogy van, a jelenlegi licit állítólag 9 999 dolláron (2,2 millió forint) áll, de hiába kerestem az amerikai eBay-en, nem találtam rá a hirdetésre. Lehet, hogy már el is kelt?
Azon pedig nem csodálkozom, hogy nem az eredeti autót vágták rommá, hiszen mindössze 20 darabot késztettek a Sesto Elementóból, az ára 2,5 millió euró (744 millió forint), ami picit megnövelte volna a film költségvetését. Az eredeti Lamborghini mindössze 2,5 másodperc alatt képes elérni a 100 km/órás tempót. Ez nem elsősorban a Lamborghini Gallardóból átemelt 570 lóerős V10-es motor érdeme, sokkal inkább annak köszönhető, hogy mindössze 999 kilót nyom. 
Neve onnan ered, hogy a szén a hatodik elem (Sesto Eelemento) a periódusos rendszerben, az autó kialakításánál pedig erőteljesen használtak szénszálas műanyagot. A jármű karbon központi utascella köré épül, ehhez csatlakoznak az első és hátsó segédkeretek, szintén karbonból, míg a csatlakozások, futóműbekötési pontok alumíniumból készültek. Ugyanakkor a futómű fő részeit és a felniket is szénszálas műanyagból formázták, ahogy az utastér legtöbb elemét is. 

Ti megvennétek egy ilyen replikát?

 • Naná, imádom az NFS játékokat, jó lenne egy relikvia
  36% (30)
 • Igen, donornak nem lenne utolsó
  16% (13)
 • Nem igazán, ez egy szemétkupac
  33% (27)
 • Hagyjuk már az NFS filmet, az egész egy vicc
  15% (12)