Pár napja csak, hogy landolt a videómegosztókon a Nedd For Speed mozi legújabb előzetese, amiből kiderül, hogy bizony a világ legdrágább, és egyben legritkább autóit sem fogják kímélni, ripityára törik többek között a McLaren P1-et, a Bugatti Veyron Super Sportot és a Koenigsegg Agera R-t is. Na persze nem az eredetiket, a forgatáshoz használt szupersportkocsik egytől-egyig replikák. 
Nemrég pedig felkerült az eBay-re az egyik forgatáshoz használt autó, a Lamborghini Sesto Elemento másolata, hiszen a forgatások már véget értek, és a készítők megpróbálnak megszabadulni a számukra felesleges kellékektől. 
Ezzel még nem lenne semmi probléma, de van egy pici szépséghibája az autónak, mégpedig az, hogy össze van törve. Csúnyán megsérült a jobb oldala, hiányzik az ajtó, a hátsó lámpa, a kocsi bal első részéről letört a légterelő idom, és a bal oldali ajtó egyik zsanérja is eltört. Arról nem is beszélve, hogy az acélcsőből felépített vázról leszakadt egy-két lengőkar, és néhány helyen bizony eltört a hegesztés és kiszakadtak a csavarok a becsapódáskor. 
Alig használt, ritka Lamborghini olcsón eladó 1
Alig használt, ritka Lamborghini olcsón eladó 2

Alig használt, ritka Lamborghini olcsón eladó

Alig használt, ritka Lamborghini olcsón eladó

Alig használt, ritka Lamborghini olcsón eladó 10
Alig használt, ritka Lamborghini olcsón eladó 11
Alig használt, ritka Lamborghini olcsón eladó 12
Alig használt, ritka Lamborghini olcsón eladó 13
Alig használt, ritka Lamborghini olcsón eladó 14
Alig használt, ritka Lamborghini olcsón eladó 15
Alig használt, ritka Lamborghini olcsón eladó 16
Fotó megosztása:
Alig használt, ritka Lamborghini olcsón eladó 17
A felújítással nem foglalkoztak, úgy akarják eladni, ahogy van, a jelenlegi licit állítólag 9 999 dolláron (2,2 millió forint) áll, de hiába kerestem az amerikai eBay-en, nem találtam rá a hirdetésre. Lehet, hogy már el is kelt?
Alig használt, ritka Lamborghini olcsón eladó 18
Alig használt, ritka Lamborghini olcsón eladó 19
Alig használt, ritka Lamborghini olcsón eladó 20
Azon pedig nem csodálkozom, hogy nem az eredeti autót vágták rommá, hiszen mindössze 20 darabot késztettek a Sesto Elementóból, az ára 2,5 millió euró (744 millió forint), ami picit megnövelte volna a film költségvetését. Az eredeti Lamborghini mindössze 2,5 másodperc alatt képes elérni a 100 km/órás tempót. Ez nem elsősorban a Lamborghini Gallardóból átemelt 570 lóerős V10-es motor érdeme, sokkal inkább annak köszönhető, hogy mindössze 999 kilót nyom. 
Alig használt, ritka Lamborghini olcsón eladó 21
Neve onnan ered, hogy a szén a hatodik elem (Sesto Eelemento) a periódusos rendszerben, az autó kialakításánál pedig erőteljesen használtak szénszálas műanyagot. A jármű karbon központi utascella köré épül, ehhez csatlakoznak az első és hátsó segédkeretek, szintén karbonból, míg a csatlakozások, futóműbekötési pontok alumíniumból készültek. Ugyanakkor a futómű fő részeit és a felniket is szénszálas műanyagból formázták, ahogy az utastér legtöbb elemét is. 
Ti megvennétek egy ilyen replikát?
Naná, imádom az NFS játékokat, jó lenne egy relikvia
38% (37)
Igen, donornak nem lenne utolsó
16% (15)
Nem igazán, ez egy szemétkupac
32% (31)
Hagyjuk már az NFS filmet, az egész egy vicc
14% (14)