A rákos gyermekekért a világ számos pontján nagy az összefogás. Nagyjából egy hete történt az amerikai Ohióban, hogy a 13 éves, súlyos beteg, Devin Kohlman kedvéért előrehozták a karácsonyt. Devinnél tavaly diagnosztizáltak agydaganatot, november 11-én, hétfőn hunyt el, miután egész Port Clinton megünnepelte a karácsonyt a kisfiú háza előtt.
Most pedig itt az újabb szívbemarkoló eset. Az 5 éves leukémiás fiú, Miles Scott kedvéért durván 13 500 önkéntes játszotta el, hogy San Francisco Gotham City, amit Batkidnek (“Denevérgyereknek”) kell megmentenie. Még az amerikai ABC csatorna is megszakította adását, és maga a rendőrfőnök jelentette be, hogy kizárólag a kisfiú mentheti meg a várost a gonoszoktól. 
Mivel Batman a filmvásznon sem gyalog üldözte a rosszakat, így Miles is kapott Batmobilt, két fekete, denevérjellel felmatricázott Lamborghini képében. Az egyik egy Aventador, a másik pedig egy Gallardo Superleggera volt, összértékük durván 650 ezer dollár, vagyis 143 millió forint.
A szuperhőssé változott Milest személyesen a rendőrfőnök riadóztatta. Elsőként kimentett egy lányt, aki a sínekre volt kötözve, aztán bankrablást akadályozott meg. Ezután rövid ebédszünet következett, hiszen a hősök is megéheznek, de ezt egy segélykérő hívás szakította félbe. A Pingvin ugyanis elrabolta Gotham City kabalaállatát, amit batmobilos autós üldözés után visszaszereztek.
A látványos, karitatív akciót még Barack Obama amerikai elnök is megosztotta a Twitteren. A rendkívüli kívánságot a “Make-A-Wish” alapítvány szervezte, akiknek most valószínűleg jó időre sikerült kiűzniük a betegség gondolatát Miles Scott fejéből.