A világ városainak egyik jellemző vonása, hogy a közterületek, villamos- és metrókocsik, vagy éppen hidak, tele vannak festve graffitivel. Az önjelölt művészek semmit nem kímélnek, ha hirtelen megszállja őket az ihlet, és bizony vannak olyan tehetséges “falfirkálók”, akiknek a munkája még fel is dobja a környéket. Viszont mikor szobrokra, vagy múzeumok falár pingálnak, az nem szép dolog. Vannak olyan helyek ahol legálisan lehet graffitizni, vagy gyönyörködni mások munkájában.
Van még egy dolog, amivel tele vannak a városok – a felfestések mellett -, ezek pedig az autók. A lengyel Carlex Design elkésztette a kettő kombinációját, egyedi belsőt varázsoltak a Mini Paceman utasterébe, ami az összefújkált utcákat idézi. Az eredmény lélegzetelállító.
A megrendelő kérését örömmel teljesítette a dizájn stúdió, akinek vonalzóra és szögmérőre nemigen volt szüksége a kivitelezés során. A műszerfalat, a kormányt és az ajtóbetéteket festett Alcantarával borították be, az ülések pedig azt sugallják, mintha már nagyon el lennének használódva. 
Tavaly nyáron is  láthattunk már egy fantasztikus Mini Countrymant kigurulni a Carlex Design műhelyéből, ami steampunk stílusban készült el, melynek lényege, hogy a kitalált, fiktív technológiai aranykorból megmaradt szerkezeteket a mai korra jellemző technikai eszközöknél pozitívabb színben tüntesse fel. A stílusra jellemző, hogy a 18-19. századból utánzott elemeket, például fogaskerekeket, vagy más óraműves alkatrészeket használ díszítésként, ahogy az ezen a Minin is jól látszik.
De dolgoztak már Maserati GranTurismoval és Rolls-Royce Ghosttal is.