Nem hiszem, hogy létezett olyan gyerek a világon aki ne képzelte volna el magát a Batman filmek denevérruhás hőseként. Farsang alkalmával anyukák ezrei varrták szorgosan a jelmezeket, és festették rá a sárga alapon fekete denevért, hogy az ő gyermekük legyen a legmenőbb az oviban. 
Elképzelni is nehéz, hogy a Mikulás mennyi olyan levelet kaphatott, amiben a Batmobile első helyen szerepelt a listán, közvetlenül a Nintendót és a Commodore 64-et megelőzve. Sokan vagyunk, akinek a lelkében mélyen még most is ott lakozik az óvodás Batman, álmainkat pedig nem feledjük. Valami ilyesmi felindulásból készülnek az otthon megépített denevér-mobil replikák, amik a legtöbb esetben elszomorító végeredménnyel zárulnak.
Batmobile-replika, lángszóróval eladó 1
Batmobile-replika, lángszóróval eladó 2

Batmobile-replika, lángszóróval eladó

Batmobile-replika, lángszóróval eladó

Batmobile-replika, lángszóróval eladó 13
Batmobile-replika, lángszóróval eladó 14
Ezt a maszkot viszont jobban is át lehetett volna gondolni.
Batmobile-replika, lángszóróval eladó 16
Batmobile-replika, lángszóróval eladó 17
Batmobile-replika, lángszóróval eladó 18
Batmobile-replika, lángszóróval eladó 19
Batmobile-replika, lángszóróval eladó 20
Az 1989-es filmben szereplő Batmobile
Batmobile-replika, lángszóróval eladó 22
Fotó megosztása:
Batmobile-replika, lángszóróval eladó 23
Akad azonban ellenpélda is, hála az égnek. Itt van például a lentebb látható másolat, ami valóban megszólalásig hasonlít az 1989-es Batman kasszasikerben szereplő autóhoz, amiben Michael Keaton volt az álarcos igazságosztó, ráadásul teljesen legálisan lehet használni közúti forgalomban is. 
Batmobile-replika, lángszóróval eladó 24
Az 1989-es filmben szereplő Batmobile

Az 1989-es filmben szereplő Batmobile

A remekbe szabott másolatban egy 3,2 literes, soros hathengeres Jaguar motor dobog, automata váltóval társítva, amik segítségével a 100 km/órát 5 másodperc alatt éri el. A sugárhajtóműre emlékeztető hátsó rész pedig úgy köpi a lángot, ahogy azt a filmben is láthattuk. A hátsó futómű hidraulikusan állítható, így ha szükséges, akár 23 centivel is meg lehet emelni a far magasságát. 
Batmobile-replika, lángszóróval eladó 26
Batmobile-replika, lángszóróval eladó 27
A brit műhelynek 1 évébe került mire elkészültek az álomautóval, ami november 30-án fog kalapács alá kerülni a weybridge-i történelmi autós árverésen az Egyesült Királyságban. A készítők 70-90 ezer font közötti bevételre számítanak, ami átváltva nagyjából 30 millió forint.  Év elején 4,6 millió dollárért (1 milliárd forintért) talált gazdára az eredeti, legelső Batmobile.