Hiába kiáltottak, már késő volt: az arizonai Phoenix közelében fekvő, ötezer lakosú Cave Creek egyik félreeső zsákutcájában halálra gázolt egy kétéves kisfiút egy tolató hulladékgyűjtő teherautó. 

A szemtanúk szerint a gyermek, akit szülei kérésére nem nevezett meg a rendőrség, hirtelen leült az út szélén, és a talpát kezdte piszkálni: alighanem szálka, esetleg kaktusztüske ment a lábába. A sofőr, aki az előzetes vizsgálat szerint nem állt alkoholos vagy egyéb befolyás alatt, vélhetően egyáltalán nem láthatta a tükörben a gyermeket, akinek így esélye sem volt. 
Ezen a környéken történt a baleset (fotó: GoogleMaps)

Ezen a környéken történt a baleset (fotó: GoogleMaps)

A kisfiú nem egyedül játszott az utcán: édesanyja és négy testvére alig néhány méternyire voltak tőle. A városnak a legszélén történt a tragédia, a házak mögött gyakorlatilag már a puszta sivatag húzódik. Az aszfaltozott főutak homokos, szűk mellékutakba torkollanak; egy ilyenen gázolták el Sara és Davin Tarnanen legkisebb gyermekét. 
A helyi hulladékkezelő vállalat nem engedélyezte a 41 éves sofőr kihallgatását, így a rendőrség egyelőre nem tudja, vajon a tolatókamerában látszott-e a kisfiú. A gépkocsi berendezéseinek a műszaki vizsgálata folyamatban van. 
Bármilyen apró, Cave Creek is adott hírességet a világnak: itt született Stephenie Meyer, a romantikus Alkonyat vámpírregény-folyam szerzője.
Forrás: AZFamily.com