A négyéves Ariel Russo és nagymamája éppen egy étterem előtt sétáltak el Manhattanben, a Central Park közelében, amikor egy terepjáró nagy sebességgel felugratott a járdára, és az épület előtti fémrácsnak szegezte mindkettőjüket. Az 55 éves nagymama súlyos, maradandó sérüléseket szenvedett, és tartósan kerekesszékbe kényszerült, a kislány azonban a helyszínen életét vesztette. 

Az eset még júniusban történt. A gázoló, a tizenhét éves Franklin Reyes jogosítvány nélkül ült be szülei terepjárójába, és kezdett autókázni a belvárosban. A rendőrök hamar kiszúrták az összevissza csalinkázó járművet és megállították Reyest, ám amikor odaléptek az autóhoz, a fiú gázt adott és elmenekült. Az ezt követően kialakuló, nagy sebességű autós üldözés vezetett a tragikus balesethez.
A kátyúkat hibáztatta a gyerekgyilkos gázoló 1
A kátyúkat hibáztatta a gyerekgyilkos gázoló 2

A kátyúkat hibáztatta a gyerekgyilkos gázoló

A kátyúkat hibáztatta a gyerekgyilkos gázoló

A kátyúkat hibáztatta a gyerekgyilkos gázoló 6
A kátyúkat hibáztatta a gyerekgyilkos gázoló 7
A gázoló (balra) és az áldozat szülei (jobbra)
Fotó megosztása:
A kátyúkat hibáztatta a gyerekgyilkos gázoló 9
Csakhogy a tegnapelőtt megnyitott bírósági tárgyaláson a zokogó Reyes ügyvédje meglepő érveléssel állt elő: nem védence hibája volt a halálos gázolás, hanem az úthálózat üzemben tartójáé, mivel érvelése szerint a fiú akkor veszítette el uralmát a jármű felett, amikor belehajtott egy kátyúba. 
A kislány szülei gyávának nevezték Reyest, “olyan embernek, aki mindig másokat hibáztat saját maga helyett“. Sofia és Alan Russo egyébként a fiú mellett a rendőrséget, a gázolást követő segélyhívást kezelő mentőszolgálatos dolgozót, valamint az egész mentőszolgálatot beperelték lányuk halála miatt. 
A gázoló (balra) és az áldozat szülei (jobbra)

A gázoló (balra) és az áldozat szülei (jobbra)

Az ügyész a kiszabható maximális büntetést, tizenöt év letöltendő börtönt szeretné kérni Reyesre. 
A tárgyalást decemberig elnapolták.