Egy brit házaspár lottónyereménynek tekintette az asszony lányának orvosi műhiba miatt kifizetett kártérítést. Még 1999-ben összesen 2,6 millió angol fontot (910 millió forint) ítéltek meg az újszülöttkori agysérülés miatt egész életére gondozásra szoruló Samanthának. A hatalmas összeg a szakértők számítása szerint a lány egész életére biztosíthatta volna az emberhez méltó életmódot. 

Míg a család – a párnak két további gyereke is született – korábban a férfi szerény buszsofőri fizetéséből éldegélt, a per lezárásakor az anyának, Cathy Watsonnak egy összegben 270 000 fontot (95 millió Ft) fizettek ki a sérült gyermek másfél évtizedes gondozása során felmerült költségek, illetve kiesett jövedelmek ellentételezésére. Emellett a szülők további havi négyezer fontos (1,4 millió Ft) járadékot kaptak, hogy minden figyelmüket a sérült gyermek gondozásának szentelhessék. 
Samantha anyja és nevelőapja, Robert Hills azonban megrészegedett a rengeteg nullától, és féktelen költekezésbe kezdett. Miután elverték a nekik jogszerűen megítélt pénzt, a lány kártérítéséhez fordultak. 
Bár az a pénz egy alapba került, megtalálták a módját, hogy hogyan csapolják meg: látszólag a lány érdekében, hosszú távú befektetésekben gondolkodva különböző ingatlanokra vettek fel pénzt a vagyont kezelő ügyvédektől, majd rövid időn belül jelentős haszonnal túladtak a házakon, és a befolyt összeget megtartották maguknak. 
A pár öt éve alatt hetvenmillió forintnyi összeget költött el luxusautókra, hat és félmilliót ékszerekre, és további harmincötöt utazásokra és mindenféle egyéb fogyasztási cikkre. 
Mára alighanem a teljes összeg eltűnt volna, de 2004-ben megromlott a házasságuk, és elváltak. Ez persze még jó indok volt arra, hogy egy folyamatban lévő építkezésre megítélt, 235 ezer fontos (82 millió Ft) költségvetés kétharmadát egyszerűen zsebre tegyék – a ház azóta sem épült fel. 
Az egész ügy akkor robbant ki, amikor a nő (immár egyedülállóként) szerette volna lányát beszámítható felnőttnek minősíteni, hogy a hivatalból kirendelt gyámok helyett ő kezelhesse saját vagyonát. Ekkor merültek fel a kétségek, és indított nyomozást a bíróság. 
Mint kiderült, az anya 1999 és 2004 között hat autót vásárolt, köztük egy Mercedest, egy Audit és két BMW-t. Férje nem volt ilyen szerény: félévente cserélgette autóit, három másik, meg nem nevezett típus mellett összesen hét BMW-t használt el. 

Az egykori házaspárt most letartóztatták, és négyrendbeli lopással vádolják. Az asszony tagadja a vádakat, és azt állítja, az ékszereket és kocsikat volt férjétől kapta ajándékba. A férfi azonban ellene fordult: mindent beismert, és hajlandó tanúskodni az agysérült lány anyja ellen. 
A tárgyalás folytatódik.
(Forrás: Daily Mail)