Azt szokták mondani, kistestű állatot inkább gázoljunk el, minthogy félrerántanánk a kormányt. Az a Colorado állambeli asszony, aki most kórházban fekszik súlyos sérülésekkel, alighanem máshogy gondolja. 

Pedig maga az ütközés a lelki megrázkódtatáson kívül valóban nem okozott károkat. Amikor azonban kiszállt, hogy megnézze, túlélte-e az őzgida a gázolást, bizarr események furcsa láncolatát indította útjára. 
Az út mentén parkoló autó mellé érve lelassított és megállt egy másik gépkocsi, hogy megkérdezze, segíthet-e valamiben. A mögöttük jövőt megzavarta a tumultus az út szélén, és amíg arra figyelt, hogy elkerülje a parkoló autókat, elgázolt egy őzet, minden bizonnyal a halott gida anyját, aki kicsinye után át szeretett volna kelni az úton. 
Az őz felrepült a levegőbe, és bombaként zuhant az első autós, a gidát elgázoló asszony nyakába, letaglózva őt. 
A rendőrség sem a sérülések mértékét, sem az áldozat nevét nem hozta nyilvánosságra; a nőt jelenleg is kórházban ápolják. 
Nem volt ilyen szerencséje annak a férfinak, aki két nappal később Pennsylvania államban, egy nemzeti park mellett elhaladó autópályán találkozott egy párosujjú patással. A fenti videó nyitóképén látható lyukat egy kifejlett szarvas ütötte szabadidőjárművének szélvédőjén. A súlyos állat a hátsó ülésen landolt, ám röptében agyonütötte a vezetőt: a 35 éves Jack Kodesht mentőhelikopterrel kórházba szállították, ám ott életét vesztette.
Csak Észak-Amerikában évente másfél millió (nem tévedés: 1 500 000) őzet, illetve szarvast gázolnak el. Ez tízezer esetben jár személyi sérüléssel; évente hozzávetőlegesen százötvenen hunynak el ilyen jellegű balesetben.
Szakértők szerint a legintenzívebb szarvasmozgásra este 6 és éjjel 11 óra között lehet számítani. Mivel a szarvasok, őzek csapatban élnek, ha egy útszakaszon meglátunk egy állatot, bizton számíthatunk arra, hogy társaival is találkozni fogunk. Ha este – de nappal is – szarvasveszélyt jelző táblát látunk, a legjobb abból kiindulni, hogy ki fog ugrani elénk egy állat.