Budapesten körülbelül egy hete sajnos végleg bezárt a vidámpark, és szép lassan átadják a területet az állatkertnek, de két dolgot biztos, hogy nem fognak lebontani. Az egyik a körhinta, a másik pedig az 1922-ben épített, Európában akkor egyedülálló favázas hullámvasút, amit már műemlékké nyilvánítottak. Legmagasabb pontja 17,5 méter, végsebessége 40 kilométer/óra, a pálya hossza 1000 méter, a menetidő 5 perc.
Kibírnál két órát egy hullámvasúton? 1
Kibírnál két órát egy hullámvasúton? 2

Kibírnál két órát egy hullámvasúton?

Kibírnál két órát egy hullámvasúton? 6
Kibírnál két órát egy hullámvasúton? 7
Kibírnál két órát egy hullámvasúton? 8
Fotó megosztása:
Kibírnál két órát egy hullámvasúton? 9
Most pedig kanyarodjunk át az USA-ba, azon belül is Floridába, ahol a napokban szintén egy hullámvasúté volt a főszerep, mégpedig az Universal Studios területén, ahol egy tucat ember ragadt 50 méter magasságban, 2 órán keresztül. 
Sokáig még csak élvezni sem tudták a menetet, ugyanis már az első csúcs tetejénél megállt az egyik 12 személyes szerelvény. Mindez azért történt mert a számítógépek valamilyen okból biztonsági módba kapcsoltak és megállították a vonatot. Az Universal Studios szóvivője szerint az utasok csak késő este szabadultak ki.
A hullámvasúton több szerelvény is volt, a többségéből azonnal ki tudták menteni az utasokat, de az, amelyikben több mint két órát töltött 12 ember, függőleges pozícióban állt, durván 50 méteres magasságban. Az orlandói tűzoltók segítségével végül továbbtolták a szerelvényt addig, míg vízszintesbe került, ezután egy lifttel lementették az utasokat. Komoly sérülést senki nem szenvedett, egy hölgynek voltak nyaki fájdalmai, őt kórházba szállították.
Kibírnál két órát egy hullámvasúton? 10
A stúdió most kivizsgálja a leállás okait. Azt nem tudták megmondani, mikor üzemelhet újra a hullámvasút, de az biztos, hogy addig nem indítják újra, míg nem tudják pontosan, mi okozta a leállást.