Életemben nem utaztam még repülőn első osztályon, igazából nem is vágyom rá, de ha jobban belegondolok azt is össze tudnám számolni tíz ujjamon, hogy repülőn hányszor ültem. Most azonban rátaláltam egy olyan földön közlekedő járműre, amiben el tudnám képzelni magam miden egyes nap.
Ehhez képest az első osztály piskóta 1
Ehhez képest az első osztály piskóta 2

Ehhez képest az első osztály piskóta

Ehhez képest az első osztály piskóta

Ehhez képest az első osztály piskóta 16
Ehhez képest az első osztály piskóta 17
Ehhez képest az első osztály piskóta 18
Ehhez képest az első osztály piskóta 19
Ehhez képest az első osztály piskóta 20
Ehhez képest az első osztály piskóta 21
Ehhez képest az első osztály piskóta 22
Ehhez képest az első osztály piskóta 23
Ehhez képest az első osztály piskóta 24
Ehhez képest az első osztály piskóta 25
Ehhez képest az első osztály piskóta 26
Ehhez képest az első osztály piskóta 27
Ehhez képest az első osztály piskóta 28
Fotó megosztása:
Ehhez képest az első osztály piskóta 29
A minden földi jóval teleszórt luxus Cadillac Escalade – melynek legújabb modellje Európában is kapható lesz –, a brit székhelyű  Carisma Auto Design alkotása, és nem véletlenül használom ezt a szót, hiszen ez már művészet. A páncélozott városi terepjárót, egy névtelenségbe burkolózó közel-keleti üzletember rendelte meg. 
Ehhez képest az első osztály piskóta 30
Ehhez képest az első osztály piskóta 31
Az autó, külsejét tekintve nem sokban különbözik a sima Escalade-től, az igazi csoda a koromsötét ablakok mögött lapul meg, a gyári belsőtér szikrája sem maradt meg az autóban, mindent megváltoztatott a Carisma. Az üléseket, a manapság már nagyon ritkának számító Connolly bőr borítja, és valódi fabetétek veszik körül a szerencsés utasokat. Két teljes méretű, menetirányba néző fotel biztosítja a kényelmet, amelyek természetesen minden létező dimenzióban állíthatók. Szemben velük található két lehajtható ülés.
Ehhez képest az első osztály piskóta 32
Ezeken felül hűtőszekrény, televízió és Windows 8 alapú PC is hozzátartozik a felszereltséghez. Ahhoz, hogy ez a luxusbelső elkészülhessen 75 négyzetméter bőrt, 1 kilométer vezetéket, 600 darab elektromos csatlakozást használtak fel. Összesen 700 munkaóra (közel 1 hónap) alatt formálódott a képen látható mozgó iroda.
Ehhez képest az első osztály piskóta 33
Clive Drake, a Carisma Auto Design értékesítési igazgatója, nem fukarkodik ha önfényezésről van szó: “Ez volt az eddigi legnagyobb projektünk, és egyben nagyszerű példája a különböző elemek kínálta, kézműves fa és bőr kombinációinak. Soha nem készítettünk még két egyforma járművet, így ez az Escalade is kizárólag a megrendelő egyedi igényeire lettek szabva.” 
Ehhez képest az első osztály piskóta 34
A közelmúltban már láthattátok nálunk a cég egyik hasonló járművét, a Carisma Viano V1 kisbuszt, ami ugyancsak magas beosztású, sok-sok milliót kereső üzletemberek kedvenc közlekedési eszköze lehet. 
Ehhez képest az első osztály piskóta 35
Ehhez képest az első osztály piskóta 36
Egy hónapja a Brabus is piacra dobta a saját guruló luxusirodáját, amiben a teljesség igénye nélkül iPad, Mac mini, iPod touch és Apple TV kapott helyet, mindez a Mercedes-Benz S-osztályba építve, ráadásul az egészet egyetlen eszközről, a Brabus saját fejlesztésű alkalmazása segítségével vezérelhetjük. 
Ehhez képest az első osztály piskóta 37
Ehhez képest az első osztály piskóta 38