Pár éve már írtunk róla, hogy az amerikai Volvo tulajdonos, Iry Gordon 47 évvel ezelőtt vásárolt, kétüléses P1800-as sportkupéjával rekord mennyiségű távolságot tett meg. Már az első közösen eltöltött két napban 2400 kilométert tekert bele. Az erős kezdés után sem hagyott alább a vezetési kedv, az első 800 ezer kilométer 10 év alatt került az autóba.
“Anno a  Volvo P1800-ast Brüsszelben mutatták be, 1960-ban. Rá egy évvel a sorozatgyártása is beindult, amely különböző változtatásokkal egészen 1973-ig tartott. Ezalatt nagyjából 46 ezer darab készült a svéd vitorlázó és yacht-tervező Pelle Petterson által megálmodott autóból.” – wiki 

1998-ra  bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, hiszen korábban még nem jegyeztek fel olyat, hogy valaki sima személyautóval 2,71 millió kilométert vezetett volna. A minap pedig Gordon bejelentette, hogy megvan a 3 millió mérföld (4,8 millió kilométer) is, ez olyan mintha 120 alkalommal kerülték volna meg a Földet. 
5 millió kilométer a svéd acéllal 3
A tulaj elárulta, hogy ez előtt soha nem volt célja az, hogy elérje az 1 vagy 2 millió mérföldet, de a harmadik millióra már nagyon rákészült és úgy várta a pillanatot mint egy gyerek a karácsonyi ajándékot. Szeptember 18-án, helyi idő szerint 4:00-kor pörgött ki a 3 milliós jackpot, ami átszámolva közel 5 millió kilométer, mindez egy alaszkai túra alkalmával, ahol még eddig nem jártak. Ez a teljesítmény szintén helyet kapott a Guinness Rekordok Könyvében, hiszen példa nélküli a világon, hogy egy autó ugyan azzal a tulajdonossal, ilyen mennyiségű utat tudjon a háta mögött. 
5 millió kilométer a svéd acéllal 4
Gordon szerint azért is van ilyen jó állapotban a jármű, mert 15 éve ugyanahhoz a szerelőhöz hordja és megkap minden törődést, amire szüksége van. Maga a Volvo cég is büszkén fejezte ki a gratulációját az úriembernek, ez egy jó bizonyíték arra, hogy mennyire megbízható is a svéd márka. 
“Mindenkit arra buzdítok, hogy üljön be az autóba és lásson világot. Találd meg a saját utad és higgy benne, mert csak egyszer élsz. Nem számít, hogy mennyi helyen jártál eddig, mindig lesz egy út, ahol még nem, és ez teszi izgalmassá az életet” – Irv Gordon.