Hétvégén lépett pályára élesben először a világ két legdrágább labdarúgója, a Real Madrid frissen igazolt  játékosa Gareth Bale és a csapatnál már “öreg” rókának számtó Cristiano Ronaldo. Egyelőre azt nem tudni, hogy melyikük ér többet, hiszen a spanyol lapok szerint 91 millió eurót (27 milliárd forintot), az angolok szerint 100-at (30 milliárdot) fizettek  a walesi Bale-ért.
Majdnem ezzel egy időben a királyi gárda Cristiano Ronaldoval is szerződést hosszabbított, akinek az volt a kikötése, hogy ő maradjon a klub legértékesebb játékosa. Ezt a kérését teljesítették is, a hírek szerint heti 320 ezer angol fontot (113 millió forintot) szeretett volna keresni a labdarúgó Madridban, ennyit azonban nem kap majd meg a klasszis, 280 ezer fontot (100 millió forintot) fog keresni hetente a következő öt évben. 
Mivel jár a világ legdrágább focistája? 3
Gareth Bale évente nettó 13 millió eurót (3,8 milliárd forintot) keres majd a Madridban, a kivásárlási ára 1 millárd euró (300 milliárd forint)! Ez pontosan annyi, mint amennyi Ronaldo szerződésében szerepel. Tehát a fiúk egy jó darabig biztos, hogy a Real Madrid csapatát fogják erősíteni. 
Ezeket az összegeket épp ésszel felfogni nem lehet, így nem csoda ha az ilyen szintű focistáknak semmi nem drága és egyre másra vásárolják a pokolian drága, egyedi autókat. Nézzük meg, hogy a Madrid friss szerzeménye milyen autókkal járt addig míg le nem igazolta a spanyol csapat és fel tud e zárkózni majd fényűzésben C.Ronaldohoz. 
A 24 éves Gareth Bale-t a nyilvánosság eddig összesen két autóval látta többször is közlekedni, úgy, hogy ő ült a volán mögött. Az egyik egy fehér Range Rover, a másik pedig egy Audi R8 kabrió. Csodálkoznék ha az év végére nem bővülne a flotta, ha más nem egy új Audit biztos, hogy fog kapni, hiszen a gyártó a hivatalos szponzora a csapatnak és minden játékos kapott egyet. 
Mivel jár a világ legdrágább focistája? 4
Mivel jár a világ legdrágább focistája? 5
Cristiano Ronaldo futballista pályafutása során már több, mint 1 milliárd forintnyi összeget költött eddig autókra. A nem mindennapi járgányok, amik jelenleg a garázsában állnak egy Bugatti Veyron, Audi R8, Ferrari 599 GTB Fiorano, Aston Martin DB9 és egy Audi RS6. Lamborghini Aventadorból is az elsők között kapott.
Mivel jár a világ legdrágább focistája? 6
Mivel jár a világ legdrágább focistája? 7
Mivel jár a világ legdrágább focistája? 8
Azonban ezek csak azok, amiket most birtokol, volt már a tulajdonában Bentley Continental GTC, Porsche 911 Carrera 2S kabrió, Maserati GranCabrio, Porsche Cayenne Turbo Techart. Ez még így felsorolva is félelmetes. 
Mivel jár a világ legdrágább focistája? 9