Amerikában nincs kecmec, nagyon szigorúan büntetik az illegálisan importált autók beszerzőit és az ilyen járműveket, legyen az bármilyen, simán összezúzzák és megy a roncstelepre. 
A közelmúltban elrettentésképpen videóra rögzítették a hivatalos szervek, amint egy Land Rover Defendert semmisítenek meg, mert nem felelt meg az amerikai biztonsági és kibocsátási normáknak. Bizony hiába a bivalyerős, minden terepen elközlekedő 4×4-es, ennek a markolónak nem tudott ellenállni. Törik, mint a ropi, bár a felfüggesztések láthatóan jól kirugóznak még a végső stádiumban is.
Azonban van egy olyan határozat, ami szerint a 25 évnél idősebb autókat be lehet vinni az országba kevésbé szigorú szabályozások keretein belül, ezt szerették volna kihasználni a Defender tulajdonosai is, de úgy, látszik nem sikerült. 
A használt terepjárót az európai árnak – ami 5,6 millió forint- a többszöröséért akarták eladni Amerikában, mikor lebuktak. Az eBay-en több ilyen Defender is kering, a rendőrségnek számos darabot sikerült lefoglalni az elmúlt hónapokban különböző kikötőkben, szerte az országban. 
Végignézni, ahogy egy teljesen hibátlan autót megsemmisítenek, az számomra mindig felkavaró és ilyen módon megszabadulni egy illegálisan behozott, eladásra kínált darabtól értelmetlen is, de a törvények néha már csak ilyenek, még a tengerentúlon is.