Vannak azok az autók, amikre ránézünk, és azt mondjuk: “ez bizony egy műalkotás”. Megannyi gyönyörű forma, idom és a végtelenségig tökéletesített dizájn várja, hogy az ember rájuk nézve ne csak egy darab guruló tárgyat lásson, hanem egy igazán lélekmelengető dolgot. 
Azonban akadnak, akik egészen mást látnak, ha ránéznek egy járműre. Míg az autótervező stúdiókat egy-egy hétköznapi tárgy ihleti meg, mielőtt papírra vetik víziójukat, addig a művészet egy másik ágával foglalkozók múzsái maguk az autók. 
Íme néhány járművekből megformált alkotás, vagy ahogy idegen nyelven mondják: Car Art

Big Rig Jig

Zseniális autós műalkotások 1
Zseniális autós műalkotások 2

Zseniális autós műalkotások

Zseniális autós műalkotások

Zseniális autós műalkotások 10
Zseniális autós műalkotások 11
Zseniális autós műalkotások 12
Zseniális autós műalkotások 13
Zseniális autós műalkotások 14
Zseniális autós műalkotások 15
Zseniális autós műalkotások 16
Fotó megosztása:
Zseniális autós műalkotások 17
Ez a tekergő kígyóra emlékeztető formavilág Mike Ross agyából pattant ki. A Los Angeles-i művész 2007-ben mutatta be a két 18 kerekes tartálykocsiból álló szobrot, ami 3 hónapig készült. A kamionok alkotta összefonódás az erő, a hatalom és a monumentalitás kapcsolatát jelképezik. 

A Gyíkkirály

Zseniális autós műalkotások 18  

Ez az első ránézésre visszataszítónak is mondható autó igencsak magasztos emlékek miatt született. Texasi középiskolások alkották ezt a bizarr gyíkot, méghozzá Jim Morrison (The Doors énekese) emlékére. A több száz kilós díszítés alatt egy 1990-es Honda Civic található, ami mozgásba hozza az óriásgyíkot. Az autó 2004-ben megszerezte az első helyet a Houston Art Car parádén. 

Acél ló

Zseniális autós műalkotások 19 Ha a gyík nem jött be, akkor talán ez a roncsokból összerakott, lóvá formált szobor fog tetszeni. A mű egyébként az apokalipszis lovasainak egyikét ábrázolja. Persze ha ezt nem árulják el nem biztos, hogy rájövünk magunktól. 

Ferrari F40 szobor

Zseniális autós műalkotások 20

A bronzból készített F40-halom az imolai versenypálya bejáratánál található. Enzo és Dino Ferrari emlékére készült el 1999-ben. 

Carhenge

Zseniális autós műalkotások 21
Amerika egyik legfurcsább látnivalói közé tartozik Carhenge. Az angliai Stonehenge mintájára készült amcsi autókból. 1987 óta működik és ingyen látogatható Nebraska államban, Alliance városától nem messze található építmény. Minden autót sziklaszínűre festettek, az elkövető Jim Reinders volt. Az amerikai művész korábban Angliában élt és az igazi Stonehenge struktúráját tanulmányozta, visszatérve Amerikába el is készítette azt, az édesapja emlékére. 38 autó látható ebben a 29 méter átmérőjű körben. 

Cadillac tanya

Zseniális autós műalkotások 22
10 darab orral földbe állított, graffitikkel kifestett Cadillac hirdeti az amerikai álmot 1974 óta Amarillóban.