Külföldi utazások alkalmával sokszor belefuthatunk útszéli árusokba, akik úgy kínálják a hamisított órákat, táskákat és egyéb kiegészítőket, mint az a bizonyos zenélős autó a fagyasztott finomságokat. Azonban eszünkbe nem jutna, hogy a turisták által igen kedvelt Spanyolországban egy bűnszervezet emeli a tétet, és nívós márkák sportautóit kezdi el hamisítani. 
Szerencsére azonban a héten lecsaptak a rendőrök a bandára és lefoglaltak 19 elkészült replikát, aminek a nagy része Ferrari F430-as másolat volt. Donor autónak Toyota MR2-ket használtak és az interneten, az eredeti ár töredékéért, 40 000 euróért (12 millió forintért) árulták a kocsikat.
Ezek a replikák igen csak jól sikerülhettek, hiszen több vásárló is horogra akadt. Azonban léteznek olyan elborult koppintások, amiket még véletlenül sem lehet összetéveszteni az eredeti modellel, holott tulajdonosának pontosan ez lenne vele a célja. Nézzünk pár példát. 

Lamborghini Gallardo Dodge Stratus

A legrondább autóreplikák 3
Februárban még az ebay-en is árulták ezt a csodálatosan sikerült Gallardot. Nem követtem hosszú távon nyomon az árverés menetét, de arra emlékszem, hogy 7000 dollárnál (1,5 millió forintnál) járt a licit, mikor utoljára láttam.  

Az autó egy 1996-os Dodge Stratus alvázára épült, valamint a motor és a kormánymű is eredeti. Az autó elindul és ahogy a videón is látszik, rendeltetésszerűen használható. De, hogy mernék-e vele 100 km/h sebességgel száguldozni? Biztos, hogy nem. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy ezt az autót csak kiegészítésnek tervezték egy reklámfilmhez. 

BMW E46 Civic

A legrondább autóreplikák 4
Számomra érthetetlen, hogy miért született ez az BMW-re maszkolt Civic, bár a kivitelezés nem annyira rossz. Még régebben egy használtautó portálon is fent volt, 16 500 dolláros (3,6 millió forintos) árcédulával. Hát ennyi pénzért simán talál akárki használt eredeti M3-ast.

Pagani Zonda Corvette C5

A legrondább autóreplikák 5
Egy C5-ös Corvette tulajdonosának lenni önmagában több mint kielégítő érzés lehet, de nem a török fiatalember számára, akinek nem volt közel 1 millió dollárja egy Pagani Zondára, így C5-ös kabrióját Zondásította, kisebb nagyobb sikerrel.

Lamborghini Reventon Camaro

A legrondább autóreplikák 6
Ez egy 1994-es Camaro alapokra épített Lamborghini Reventon. Tudjátok, az a Lambó amiből össze-vissza húsz darab készült és orosz interkontinentális rakéták indulnak az ég felé, ha megjelenik egy valahol. Nem egyszerű a lopakodó repülőket idéző forma, bele is tört a bicska.

Fiero Enzo

A legrondább autóreplikák 7
A legrondább autóreplikák 8
Súlyos pszichiátriai eset lehet, aki megpróbált ebből a Pontiak Fierroból egy Enzo Ferrarit készíteni. Gondolom nem sok szerszám akadt a garázsban, csak felx, kalapács és hegesztőgép, de abból is csak valami kis trafós. Nem úgy mint matrica, hiszen köztudottan minden Enzo tele van ragasztgatva turbó, GT és F1 feliratokkal. 
Kár hogy a bigott vallási fanatikusok nem rajonganak az autókért. Különben küzdhetnének tűzzel, vassal az ízlésromboló replikák ellen, mert ezek többet rontanak a lelkivilágon, mint a csirkebéltépős metál.