Az autó és motorversenyek a legizgalmasabb sportok közzé tartoznak és rengeteg nézőt a pálya mellé csalnak vagy a tévé elé ültetnek. Nemhiába, hiszen ki ne szeretne látni pokoli sebességgel, a fizika határait feszegető pilótákat, akik az életüket kockáztatják, csakhogy sikerüljön megelőzni az ellenfeleket vagy, hogy a leggyorsabbak legyenek egy adott szakaszon.
Összegyűjtöttük nektek azokat a versenypályákat, amik a legkönnyebben simítják ki az EKG görbét és még nézőként sem lennél biztonságban. 

Targa Florio

Halálos áldozatok száma: nincs pontos adat
Halálos versenypályák 1
Halálos versenypályák 2

Halálos versenypályák

Halálos versenypályák

Halálos versenypályák 10
Halálos versenypályák 11
Halálos versenypályák 12
Halálos versenypályák 13
Halálos versenypályák 14
Halálos versenypályák 15
Halálos versenypályák 16
Fotó megosztása:
Halálos versenypályák 17
Leghíresebb baleset: 1926-ban Giulio Masetti, a francia Delage csapat versenyzője, szerencsétlenül csapódott be a pálya melletti töltésbe és életét vesztette. A balszerencsés 13-as rajtszámmal volt ellátva az autója, és a baleset után egyetlen egy versenygép sem kapta meg ezt a számot soha többé.
A Targa Florio a világ legelső versenysorozatainak egyike volt, 1907-től 1977-ig rendezték meg a futamokat. A pálya a szicíliai Madonie hegységen vezetett keresztül, hullámvasút szerű szerpentineken át a néhol murvás, sáros talajon. Versenyzés közben még figyelni kellett a házakra és a szurkolók is, mivel közvetlenül a pálya szélén álltak. A Porschék voltak a legeredményesebbek a sorozatban, hiszen 11 alkalommal szerezték meg az első helyet.

Le Mans

Halálos áldozatok száma: 24 (csak pilóta)
Halálos versenypályák 18
Leghíresebb baleset: Az egyik legdurvább eset itt történt az autóversenyzés történetében 1955-ben, amiben 82 ember azonnal életét vesztette és további 120 sérülést szenvedett, mikor Pierre Levegh lángoló Mercedese, közel 200 km/órás sebességgel a nézők közzé csapódott, fejmagasságban. Levegh sem élte túl a balesetet.
A történtek után számos európai országban beszüntették a versenyeket, addig amíg biztonságosabb keretek közé nem tudták szorítani a sportágat. Azonban az eset óta Svájcban a mai napig tiltott az autóversenyzés.

Daytona International Speedway

Halálos áldozatok száma: 28 (csak pilóták)
Halálos versenypályák 19
Leghíresebb baleset: Dale Earnhardt volt a pilóta, aki a 2001-es Daytona 500-as futamon 250-el a falnak ütközött és azonnal az életét vesztette. Ezt a napot a világ sportújságírói azóta is “Fekete vasárnapként” emlegetik.

Monza

Halálos áldozatok száma: 42
Halálos versenypályák 20
Leghíresebb baleset: Wolfgang von Trips lehetett volna az első német Forma-1-es világbajnok, ha 1961-ben nem ütközik Jim Clarkkal és nem csúszik ki a döntött kanyar előtt a Ferrarival. A balesetben nem csak von Trips, de még 14 néző is meghalt.

Nurburgring Nordschleife

Halálos áldozatok száma: 52
Halálos versenypályák 21
Leghíresebb baleset: Egyértelműen Niki Lauda 1976-os balesetét lehet itt említeni, amibe a versenyző majdnem bele is halt. Óriási tisztelet övezi a háromszoros világbajnok pilótát a mai napig, hiszen a baleset után két évvel visszatért a Formula 1-be. Manapság is a Forma-1 színfalai mögött tevékenykedik, a Mercedes AMG Petronas csapatát erősítve.
Jackie Stewart – annak ellenére, hogy mesteri módon háromszor is nyert itt – “Zöld Pokolnak” nevezte a Nürburgringet.

Isle of Man Tourist Trophy

Halálos áldozatok száma: 227
Halálos versenypályák 22
A legnagyobb hagyománnyal bíró motorverseny, amit már 1907-óta megrendeznek. 28 éven keresztül, egészen 1977-ig rendeztek Moto GP futamokat itt. Ez az utcai versenypálya bizony nem kezdőknek való, hiszen tele van tűéles kanyarokkal és számos ugrató is tarkítja, amin a versenyzők sok esetben teljes gázzal vágnak át. Legtöbbször az északír Joey Dunlop diadalmaskodott ezen a helyszínen, aki 1977-től, 2000-ben bekövetkezett haláláig, összesen 26-szor nyerte meg a versenyt.
Ettől a videótól garantáltan ki fog rázni a hideg! ;)