Igazi őrült a holland Bart Jansen, és egyáltalán nem jó értelemben. Gusztustalan ötlet döglött állatokból repülő szerkezeteket készíteni, szerinte viszont kifejezetten vicces. A döglött struccból (állítólag egy telepen végzett vele valami kór) készült strucckoptert Arjen Beltman mérnökkel közösen készítette a feltaláló: előrenyújtott nyakú és hátrafeszített lábú pózba merevítve tömette ki szakemberrel a hatalmas madarat, majd rászerelt négy kis propellert, belsejébe villanymotort rejtett, hasa alá pedig kerekek helyett léctalpakat szerelt.

A strucckoptert távirányítóval röptetik a kívánt magasságba és irányba. A gigászi madár nem túl gyorsan, de repül. Jansen szerint az a vicces a dologban, hogy az igazi struccok nem tudnak repülni, az övé viszont igen. És ha valakinek kell, jó pénzért bárkinek készít ilyen madarat.


Jansennek egyébként nem ez az első állatsága. Tavaly júniusban elütötte egy autó kedvenc macskáját, a tetemből pedig a férfi repülő macskát kreált. Az állat négy lábát szétfeszítve tartva repül, mindegyik végén kis propeller van. Jansen előszeretettel ijesztget repülő macskájával teheneket. Ugye, hogy egy igazi őrült.