Nem adunk hitelt az összeesküvés elméleteknek. Nem várunk kénköves poklot péntektől. Mégis úgy tűnik, néhány embertársunk agyában már beállt a sötétség, eldurrant egy mini atomtöltet, és leszakadt az erkölcsi roló.

Ez egyre gyakrabban megtörténik az utakon, ahol eleve fokozott a stresszfaktor. Az országúti düh ismert pszichés állapot, ami nem egyszer vezetett már halálos tragédiához. Az esti hírekben, egy újság lapjain szembesülni ezzel megrázó, de mégsem tudjuk mit élhet át egy ártatlan autós, mikor vérszomjas indulattal fordul ellene a másik közlekedő.

A mindig, mindenhol forgó digitális kameráknak köszönhetően már nincs a fantáziánkra bízva a dolog. Ausztráliában igazi őrült ámokfutót rögzített egy autóba szerelt fedélzeti kamera.


Ken Olsen leszerelt rendőrtiszt szabályosan haladt, mikor hátulról nekiütközött egy fekete pickup. A váratlan események sora innen kezdődött, a koccanást okozó sofőr minden eszközt felhasznált arra, hogy megállítsa Olsen-t és váltson vele pár keresetlen szót.

A videót nézve tapintható a feszültség, a kamerás autó menekül, ahogy  csak tud, de üldözője nem adja fel. Az üldözés kritikus pillanatában a dühödt bikaként romboló megszállott felugrik Olsen kocsijára és puszta ököllel zúzza be a szélvédőt. Ezen a ponton valószínűleg a megszállott pacifisták is elvetnék a békés megoldás lehetőségét. A hajsza végül szerencsés meneküléssel ért véget, Olsen a legközelebbi rendőrkapitányságra hajtva rázta le ellenfelét.

Rendőrként sosem találkozott még ilyen mértékű agresszióval az utakon, az eset őt is sokkolta. Elmondása szerint csak a kiképzésen szerzett vezetői tudás miatt nem történt nagyobb baj, egy átlagsofőr pánikba esve könnyen komoly balesetet szenvedett volna az üldözés alatt.

A szélvédőzúzó férfi ma reggel feladta magát a rendőrségen, és itt következett be a legmeglepőbb fordulat az ügyben, állítása szerint a vád alaptalan, és a videó egyszerű hamisítvány.