Ha létezne ízlésbíróság, ezért az autóért életfogytiglant ítélne. Sosem fért a fejembe, miért épít valaki magának otthon, milliókat feláldozva egy aránytalan, pocsék, rossz minőségű másolatot. Ferrari F430-at Peugeot 406-ból? Nooormáááális???

A technikai hasonlóságot illetően a francia kupé nem a legjobb replika alap. Már alapból orrmotoros, elsőkerékhajtással, tehát itt bukott az egész terv. Ezért szoktak Toyota MR2 alapokra építkezni, legalább az a jobbik végén hajt, középmotorral.

A belsőnél elfogyott a lendület

A belsőnél elfogyott a lendület

Mindez nem lényeges, ha csak a látvány a cél, ezt még meg is értem valahogy. Ha felvágásra kell, úgysem számít hány lóerő, és hogy farol, legalább legyen szép. De ez a tákolmány iszonyat rusnya! Paródia, karikatúra ez, nem másolat. Minden ízében rossz, hatalmasak az illesztési hézagok, rosszak az arányok, a matt fekete fólia is gyötrelmesen néz ki.

A legszomorúbb, hogy Peugeot alapokra lehet megtévesztésig hasonló Ferrari kabátot rakni. Az ExtremeCars szintén franciák 406-os kupéját szemelte ki donornak, a hasonló tengelytáv miatt. Nekik sikerült értékelhető eredményt elérni, bár ez a technikai különbségeken nem segít.

Baloldalon az eredeti, jobbon a másolat, különbség alig. Így van értelme replikát gyártani

Baloldalon az eredeti, jobbon a másolat, különbség alig. Így van értelme replikát gyártani

Így ha egyedi, erős, ritka olasz izomautóra vágyunk egy-kétmillió között, inkább halásszunk egy Lancia Delta HF Integralét, vagy egy Fiat Coupé-t, szakadt Maserati Ghibli-t. Baj lesz velük is elég, de legalább nem egy pincében összefércelt torz Frankestein-el riogatjuk majd az utca népét.

Tagja már Facebook oldalunknak? Ha nem, csatlakozzon most, nyereményjátékok, kulisszatitkok csak a Vezess.hu facebook oldalán!