A mai tolvajok nem furfangos zártöréssel, ablakon bedobott féltéglával, feszítővassal kaparintják meg a zsákmányt. A módszer a modern, elektronikus indítókártyával, hagyományos kulcs nélkül használható modelleknél működik. Elég egy laptop, valamint egy nyers indítóegység a megfelelő elektronikus szoftverrel, és a legkisebb erőszak nélkül jutnak el a motor elindításáig.

Az Angliában megjelent módszer nagy nyilvánosságot kapott, a Youtube-on szinte tucatjával találhatóak ipari kamerák felvételei, amelyek rögzítették a lopást. A trükkös kulcsot használó tolvajok az az autó önellenőrző rendszerére (OBD-onboard diagnostic) csatlakoznak, és egy szoftveres biztonsági rést kihasználva veszik át az irányítást a rendszer felett, kiiktatva a riasztót, egyéb védelmi eszközöket. A bajor gyártó természetesen dolgozik a probléma megoldásán, folyamatban van a rendszerek frissítése, de amíg nem jut el minden BMW tulajdonos a szervizbe, addig a kulcsklónozó tolvajok vígan arathatnak.


Ezen a friss videón épp egy BMW M3 E92 meglovasítása látszik, a rablók pár perc alatt, csendben végeznek, a tulajdonos csak kedvenc autója hűlt helyére ébredve veszi észre a történteket.