Még  17 nap és kezdetét veszi a világ leghíresebb tereprali versenye, ahol két év kihagyás után újra rajthoz áll a Szalay Balázs – Bunkoczi László kettős. 

Az Opel Dakar Team felszerelése, köztük az éles V8-as bitang erős Antarával már az óceánon tart Dél-Amerika felé, ám ez nem jelenti azt, hogy itthon csak lebzselnek a fiúk. Néhány alkatrészt még a magyar sárban tesztelnek a harmadik számú versenyautóval. 
Ezek később követik a csapatot, hogy szükség esetén segíthessék a biztos célba érést. A teszt zárásaként a mosás sem maradhatott el, ám a szokásos suvickolás helyett nem mindennapi körülmények között tisztult meg a versenygép. Az Antarát ugyanis betolták egy hatalmas mosógépbe, amely fényesre mosta. 

Mosógépet imitáló sátor szégyellős versenyautóknak

Mosógépet imitáló sátor szégyellős versenyautóknak


Tulajdonképpen David Copperfield féle trükkről beszélünk, hiszen a gépet ábrázoló ponyva mögött az EzWash srácok szorgos kezei dolgoztak láthatatlanul. 
Ha már beröffent a vas, nem hagyhattam ki a felkínált rövid utaztatást a Hungaroring környékén. A 3.2 literes V6-os motorral szerelt verzió ereje nem tép le belső szerveket, de az autó egész karaktere a terep leküzdésére termett. Tudtam mire számíthatok, mégis összeszorított foggal néztem, ahogy a személyautóknak kegyetlen halált jelentő gödrökön, bukkanókon át robogtunk, mogyorógyilkos mód zötykölődve. Természetesen az Antarának vicc volt az egész, a robusztus versenygép ennél hatványozottan nehezebb terepen is helyt áll. 

Rövid körön kóstoltunk bele a mogyorómorzsoló terepralizásba

Megérte a tapasztalat, ebben a darálóban ülni napokig igazi férfias teljesítmény, kívánjuk hogy a Szalay-Bunkoczi kettősnek hosszan, egészen a célig tartson a testtörő élmény!