Batman és Superman párbaja. Schumacher, Sebastian Loeb ellen! Jimi Hendrix és Eric Clapton! Rambo és a Terminátor! Berényi Miklós és Klaudia! Az embereket mindig is foglalkoztatta mit tudnak kezdeni egymással a méltó ellenfélnek számító, igazi legendák. Az autók között is akad ilyen párosítás, a Porsche 959 a Ferrari F40-el szemben, például. Libabőröztető elgondolás, szerencsére a Top Gear egy képernyőre hozta őket.


A filmes verdák frontján is tengernyi lehetőség akad ilyen összehasonlításokra. A Hot Rod magazin nem hagyta ki a lehetőséget, mikor egyszerre került kezeik közé a Hazárd Megye Lordjaiban szolgáló Dodge Charger R/T, párosítva a Smokey és a Bandita fekete Pontiac Trans Am-jével.

Áldott legyen a nevük, mert  tisztelettel nyúltak a pillekönnyű amerikai limonádék stílusához. Nincs felesleges pofázás, csak röfögő V8-as motorok, és erőszakkal feltépett fűcsomók (no meg a bosszankodó seriff). Kapcsoljatok ki ti is három és fél percre, amíg szórakozva emlékezünk a benzinpusztítás soha vissza nem térő aranykorára.