Az autós újságírás közhelyei című gyűjteményes kötetben előkelő helyet kapna a Volkswagen Golf és az unalom taglalása. Hiszen nincs az a zugrovat, ahol ne említenék meg kiemelve és ezredjére is, a népautó bágyatagan egyhangú.

Cáfolni talán csak a GTI kivitel képes, hiszen ha van a típuscsaládban pulzusszámnövelő modell, akkor az csakis a 35 évet megélt változat lehet. El kell ismerni, tényleg feltornázza az adrenalinszintet, bármilyen évjáratról legyen is szó. A reklámban szereplő szőke hölgynél olyannyira, hogy már azon kell aggódnunk, elveszti uralmát a gép fölött miközben orgazmus közeli állapotban halad az oválon.

Jubileumi Golf GTI

A modell 35. évfordulójára jubileumi modellt mutat be a Volkswagen. Az Edition 35 modell fő érdekessége, hogy a motorja erősebb a hagyományosnál, a 2,0 literes turbómotor 235-öt tud. A pluszteljesítmény menetdinamikai hatásáról nem sokat árul el a gyár, de azt állítják izgalmasabb vezetni így a Golfot.

A különlegesség a többitől eltérő külsővel kerül piacra, így kissé más az első lökhárítója, a keréktárcsái, illetve a visszapillantó tükre. Belül a kárpitok és a váltógomb az egyediek, ugyanakkor számos helyen feltűnik a 35-ös jelzés, de jár egyedi kulcstartó is a kocsihoz.

Kérdés férfi olvasóinkhoz: Belőletek mi hozna ki hasonló reakciót? – A Golf GTI, a sofőr, vagy a kettő együtt? (ui.: A magassarkút viszont nem bocsájtjuk meg!)