Már biztos minden Forma-1 rajongó tudja, hogy komoly dokumentumfilm készült a legenda életéről. Ayrton Senna, a modern autósport egyik legnagyobb alakja, így a filmkészítők hatalmas kihívással néztek szembe. Nemcsak a szakmának, de a mai napig hatalmas rajongótábornak is igyekeztek megfelelni.

15.000 órányi filmfelvételből állították össze a legjobb pillanatokat, a nemes egyszerűséggel “Senna” névre keresztelt alkotásban. A bemutató már megtörtént Japánban és Brazíliában, ám az igazi komoly szakmai megmérettetés csak most következik. A Sundance filmfesztiválon 800 induló közül bekerült a 11 jelölt közzé, és a Los Angeles Times is elismerően méltatta a filmet, a torokszorító és a lélegzetelállító jelzőket harsányan durrogtatva.


Ám az igazi elismerést maga Ron Dennis adta, akinek könnyek jelentek meg a szemében a film megtekintése után, annak ellenére, hogy a bokszutcai pletykák kifejezetten hűvös jellemnek tartják. Ez is mutatja, hogy mindenképpen megérdemli a figyelmet Asif Kapadia rendezése, a díjazástól függetlenül.

Nálunk valószínűleg tavasszal mutatják be, remélhetőleg elcsípjük egy igényesebb moziban, a nyolcvanas évek turbókorszaka Sennával, szelésvásznon, megéri a mozijegy árát. Aki nem bír addig várni, csillapítsa éhségét a Top Gear tiszteletadó képsoraival.