Mi az első szava a Detroitben, motorcity-ben cseperedő gyereknek? Vííéjt (V8). Alap, az Egyesült Államok természetessé vált megalomániája mai napig tart, hiába riogatnak a fehér köpenyesek, hogy nem lesz ennek jó vége, vígan rotyogtatják a számolatlan gallon üzemanyagot elemésztő batárokat.

Iszonyat hatalmas? Igen, Made in USA! 1

Nincs motor két liter alatt, legalábbis egy hithű amerikai számára. Ahol a 6-7 liter az átlag (nem fogyasztás, lökettérfogat), ott mi számít nagynak? Vetődik fel a jogos kérdés. Nos, valami ilyesmi:

Na, erre még a déli kamionsofőr szájából is kifordul a fogpiszkáló, miközben mond egy csendes holy shit-et. Ez a detroiti dízel szörny 24 hengerrel hörög, és ami igazán borzasztóvá teszi, az a lélegzésért felelős 12 kompresszor. Félőrült képregények lapjain nem találunk ilyet, pedig ez a valóság, mind a 3424 lóerejével. Nem is közútra szánták, eredetileg egy luxusjacht mozgatásáért felelt.

Most viszont, a videón látható mutáns milliomos mikulásnak, Big Mike-nak köszönhetően új feladatot kap, egy Peterbild teherautó alapjain, fog újjászületni, és a lóerők poklával terrorizálni az aszfaltot.